2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Feldarabolt oktatás – Most kell hangosnak lenni!

Az Orbán-kormány ott folytatta az oktatás szétrombolását, ahol abbahagyta az előző tanévben. Amellett, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem 3 karát veszi el, szétdarabolja a Nyugat-magyarországi Egyetemet, valamint egyesít több vidéki főiskolát, mindenfajta hatástanulmány és józan ész nélkül.

Káosz nélkül tehát továbbra sincs iskolakezdés, az adatok pedig azt mutatják, hogy már a régióban sincs olyan ország, amely GDP-arányosan kevesebbet költene az oktatásra, mint hazánk.

Az Orbán-kormány továbbra is azon munkálkodik, hogy hazánk ne legyen képes felvilágosult, önálló gondolatokkal rendelkező diplomás fiatalokat képezni. 2010-ben hazánk még többet költött az oktatásra, mint Lengyelország, Csehország vagy Szlovákia, mára a Fidesz az utolsó helyre küzdötte le a régióban az oktatásunkat. A központosított oktatás milliárdos nagyságrendű tartozásokat, hatalommal kinevezett fideszes iskolaigazgatókat, feldarabolt egyetemeket és soha nem látott mennyiségű dühös pedagógust, dékánt, diákot és szülőt hozott.

A Demokratikus Koalíció arra bíztatja a szülőket, pedagógusokat, diákokat, hallgatókat, hogy bátran hallassák hangjukat, amikor az ifjúság fejlődése nem cél, hanem akadály a hatalom szemében. A DK nyíltan kiáll azon elve mellett, miszerint csak egy szabadon gondolkodó, sokszínű és értékalapú társadalom lehet Magyarország fejlődésének a záloga, ez a cél azonban csak az Orbán-rendszer bukásával érhető el.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek