2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pótfelvételi eredmények

A MISKOLCI EGYETEM NÖVELNI TUDTA A FELVETT HALLGATÓK SZÁMÁT 2015-BEN
A mai napon nyilvánossá váltak az idei felsőoktatási pótfelvételi-eljárás eredményei. Mint köztudott, az eljárásban azok vehettek részt, akiket az általános eljárás során nem vettek fel, vagy akik egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen, felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben induló képzésre sem.

A Miskolci Egyetemen a pótfelvételi-eljárásban felvett hallgatói létszám 195 fő lett annak ellenére, hogy már csak önköltséges helyekre lehetett jelentkezni.

A karok közül a Gazdaságtudományi Kar 86 fővel, az Állam és Jogtudományi Kar 50 fővel, a Bölcsészettudományi Kar 22 fővel, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 21 fővel növelte a rendes felvételi-eljárásban felvett hallgatói létszámát.

Akiket a pótfelvételi során vettek fel, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat, s számukra kollégiumi férőhelyeket is tartanak fenn.

A tavalyi összesen 2.452 felvett hallgatóval szemben 2015-ben 2.473-an kezdhetik meg tanulmányaikat a Miskolci Egyetemen. Az intézmény a demográfiai folyamatok és a felvételi ponthatárok emelkedése mellett is növelni tudta népszerűségét, ismét bizonyítva, hogy az észak-magyarországi régió meghatározó tudásbázisa, s a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet.

A felvételi eredmények továbbra is mutatják a Miskolci Egyetem képzései iránti társadalmi igényt és bizalmat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek