2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Sajókeresztúri ünnep

Igazán bensőségesre sikerült Sajókeresztúr falunapja, amelyet összekötöttek az Augusztus 20-i ünneppel. A település apraja-nagyja a sportpályán volt, hiszen a birkafőző verseny már kora reggel elkezdődött. A színpadon kulturális programok váltották egymást, volt habparty, bűvész, asszonykórus, táncbemutató, óvodások műsora, operett és nóta, majd mindezek után kezdődött a hivatalos ünnep.

Kollár Miklós polgármester kihirdette az önkormányzati döntés eredményét, amely szerint Ujj Béláné kapta az idén a Sajókeresztúri Közösségért kitüntetést, amellyel azoknak köszöni meg munkáját a testület, akik sokat tesznek a közösségért.

Az ünnep vendége volt Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője is, aki azt hangsúlyozta, hogy Szent Istvánnak is meg kellett védenie az országot, s így volt ez 1015 éven keresztül, s most sincs ez másként. Büszkén visszük tovább István örökségét, s a védekezés nem önzés, hanem egészséges életösztöne a kormánynak.

Kollár Miklós polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Szent István-i eszmék ma egy településen úgy élhetnek tovább, ha úgy cselekszünk, mint államalapítónk, aki az állandóság megteremtésével biztosította a haza fennmaradását, hiszen így épített nemzetből valódi államot. „Az állandóság alapja a közösségépítésnek, amely nálunk az elmúlt időszakban a közösségi ház, a hivatal, a terek és az utak megújításával is arra törekedett, hogy biztonságot teremtsen, az itt élőknek.”

A történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték az új kenyeret, majd tovább folytatódott a falu napja, egészen éjszakáig. Fellépett, s a közönséggel együtt énekelt Szabó Ádám, a Lármafa együttes, és volt tűzijáték is, majd az ünnepet utcabál zárta.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek