2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin

A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin

Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió vezetője a Pride Fesztivál megnyitóján mondta, hogy „Provokáció nélkül most nem lennénk itt, és provokáció nélkül nem tudunk továbbmenni.” A Jobbik szerint Magyarországnak nincs szüksége efféle a provokációra, és a párt kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni ezt a rendezvényt Budapest utcáin.
Felháborító, hogy míg a fideszkorrupció eredményeként létrejött dohányboltokba 18 éven aluli személy nem léphet be, sőt még kívülről belátni sem lehet, addig a Pride felvonulást mindenkinek, aki arra lakik, vagy arra jár, néznie kell, beleértve a gyermekeinket is. A rendezvényt eddig minden évben a kereszténységet gyalázó, a többségi társadalmat megbotránkoztató nyílt provokáció jellemezte. A résztvevők nem egyszer trágár szavakat tartalmazó, nemi szerveket ábrázoló táblákat emeltek a magasba. Ha valami, akkor éppen ez a felvonulás az, ami szélsőséges. A rendezvény saját hangoztatott céljaival ellentétben nem a toleranciát és a megbékélést szolgálja, hanem kontraproduktív módon ellentéteket szít, és lövészárkokat ás. A magyar társadalom többségét nem érdekli mások szexuális élete, senkit sem diszkriminál pusztán a szexuális orientációja miatt. Ezeknek a csoportoknak megvan a sajátos szubkultúrája, amit mindenki tiszteletben tart.

A homoszexuálisok közbeszédben gyakran emlegetett jogegyenlőségénél lényegesen komolyabb probléma a gyermeket nevelő, vagy gyermeket tervező nők hátrányos megkülönböztetése. Az édesanyákat rendszeresen negatív diszkrimináció éri a munkahelyeken, mert foglalkozniuk kell a gyermekükkel, esetleg otthon kell maradniuk vele, ha beteg. A jelenlegi demográfiai vészkorszakban az ő jogegyenlőségükért kell szót emelni. 20-30 évvel ezelőtti trendekkel ellentétben ma már azokban a családokban születik több gyermek, ahol az anya minél hamarabb vissza tud térni dolgozni, azokban az országokban magasabb a születésszám, ahol több nő dolgozik. Ha ez a nők választása, akkor ebben kell segítenünk őket. Ma Magyarországon a gyermeket nevelő és tervező családokat kell támogatni, és nem szabad új kapukat megnyitni az ettől eltérő együttélési formák előtt. Jellemző példa a Magyar Helsinki Bizottság volt elnökének, Kőszeg Ferencnek a felvetése, aki már egyenesen a poligámia mellett tett hitet. A Jobbik szerint ennek nincs létjogosultsága.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy bizonyos csoportok a többségi társadalomra ráerőltessék a maguk másságát, és hogy a deviáns magamutogatást a többség köteles legyen elviselni. Az elmúlt évek provokációit, nyílt gyalázkodásait követően csendben voltak, ám most felkérjük az egyházi vezetőket is, hogy vallási alapértékeink védelme érdekében maguk is szólaljanak fel a deviáns rendezvénnyel szemben. A Jobbik kormányra kerülve, a többségi társadalom és a fiatalkorúak védelme érdekében meg fogja találni a módját annak, hogy ezt a provokatív, megbotránkoztató és kontraproduktív vonulást törvényes keretek között betiltsa.

Dúró Dóra, a Kulturális Bizottság elnöke és Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek