2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Határozatot hozott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ózdi közfoglalkoztatottak kamerás megfigyeléséről

Határozatot hozott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ózdi közfoglalkoztatottak kamerás megfigyeléséről

2015 májusában bejárta az országos sajtót a hír, mely szerint akár több millió forint büntetésre számíthat Ózd a közfoglalkoztatott munkavállalók kamerás megfigyelése miatt. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állampolgári bejelentés alapján helyszíni ellenőrzést tartott, és megindította ezzel kapcsolatban a vizsgálati eljárást.
A NAIH meghozta határozatát, mely megerősíti Ózd város vezetését abban, jó úton indult el abban a vonatkozásban, hogy a közfoglalkoztatás terén a jogos társadalmi igényeknek megfelelően intézkedéseket hozzon a fegyelmezett, rendezett munkavégzés érdekében. A hatóság határozata nem állapított meg jogsértést, és az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem szabott ki büntetést.

A Hatóság határozata lehetővé teszi, hogy amennyiben Ózd Város Önkormányzata a 2015. május 5-től hatályos Adatkezelési Szabályzatát a határozatban foglaltaknak megfelelően módosítja és ennek megfelelő adatkezelési folyamatokat alakít ki, kivételes esetben a közfoglalkoztatásban dolgozók által a munkaviszonnyal összefüggésben elkövetett esetleges szabálytalanságok és jogsértések elkerülése, illetve azok megtörténtének dokumentálása érdekében a Hatóság által meghatározott fokozatos rendszer mentén felvételt készítsen.

A határozat az előzőekben ismertetett feltételek teljesítése esetén lehetővé teszi azt is, hogy büntetőeljárásban történő felhasználás céljából abban az esetben készüljön felvétel, ha bűncselekmény elkövetésének veszélyével reálisan számolni lehet, és a büntetőjogi felelősséget alátámasztó bizonyíték más módon nem szerezhető be.

Ózd város vezetése megköszöni a NAIH eljárását, amivel jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a jogos társadalmi igényeket kielégítő intézkedéseink jogszerű keretek között történjenek.

Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum