2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sport projekt az egyetemen

ZÁRÓKONFERENCIA KERETÉBEN ÉRTÉKELTÉK A „SPORT A MISKOLCI EGYETEMEN, HALLGATÓI SZOLGÁLTATÁSOK A SPORT TERÜELTÉN” TÁMOP PROJEKT EREDMÉNYEIT

A 2013. november 1-jén elindult „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” című, 35 millió forint keretösszegű TÁMOP pályázati projekt 2015. június 30-án lezárul. A projektnek köszönhetően olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem szabadidősportjában az elmúlt 2 évben, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. A projekt keretében bevezetett szolgáltatások a Miskolci Egyetem valamennyi polgára számára elérhetőek.

A projekt keretében vállalt feladatok maradéktalanul megvalósultak, a meghatározott indikátorok mindegyikét sikerült túlteljesíteni. A kevesebb, mint 2 éves időtartam alatt 3 rendszeres sportszolgáltatás bevezetése mellett 26 szabadidősport rendezvény került megszervezésre. 2.700 fő hallgató a megvalósult programok legalább egyikén részt vett, az összes regisztrált részvétel elérte a 8.500 hallgatót.

A Miskolci Egyetem Sportközpont (korábban Sportlétesítmények) szervezeti egység keretében egy új szolgáltató egység (Sportiroda) alakult azzal az elsődleges feladattal, hogy koordinálja a Miskolci Egyetem szabadidősport életét, a hallgatók igényeihez igazított szabadidősport programokat szervezzen. Ez egyaránt jelenti rendszeres szabadidős sporttevékenység (heti gyakoriságú zumba óra és futóklub) biztosítását, amatőr sportversenyek (Miskolci Egyetemi Vándorkupa, szemeszterenként 6 sportágban) és igény szerinti bajnokságok (Miskolci Egyetemi Kispályás Labdarúgó Bajnokság), valamint nagyszabású sportnapok (Miskolci Egyetemi Sportnap és Sportágválasztó, Gólyatábor Sportnap, MEN Sportnap) szervezését. A sportnapokon nagy hangsúlyt kapnak a sportági bemutatók, a sport és egészséges életmódot népszerűsítő programok, sportos vetélkedők.

A Sportiroda átfogó felmérést végzett a hallgatók sportolási igényeiről annak érdekében, hogy a szolgáltatásokat minél hatékonyabban tudja kialakítani, elkészítette a Miskolci Egyetem sportadatbázisát, valamint kidolgozott egy élsportolókat támogató mentorprogramot. A projektnek köszönhetően létrejött egy egyetemi sportportál és kapcsolódó facebook oldal, a sportolási lehetőségekkel és egészséges életmóddal kapcsolatos információk hallgatók felé történő minél hatékonyabb eljuttatása érdekében.  

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, hogy a jelen projekt keretében megvalósult szolgáltatásfejlesztések mellet, az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházásoknak és az egyetem sportegyesülete, a MEAFC megújulásának együttesen köszönhető, hogy a Miskolci Egyetem házigazdája tud lenni a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak, valamint a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek