2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„AVELINO” lesz az Avalon Park DOTTO vonatának neve!

A gyerekek javaslata alapján AVELINO-ra kereszteli a nemrég üzembe helyezett DOTTO vonatát az Avalon Park. A jármű elnevezésére kiírt névadó pályázaton ugyanis a park zsűrije a Szabó Lőrincz Általános Iskola 4. r osztályának pályázatát találta a legfrappánsabbnak. Az osztály jutalma, hogy az iskolától a Miskolctapolcán, a volt kemping területén található Avalon Parkig a különleges járművel utazhatnak, és iskolástársaikkal együtt próbálhatják ki az egyedülálló szabadtéri Maya Játszóparkot.
Az óvodás és iskolás csoportok, illetve osztályok számára kiírt névadó pályázatra, a megadott rövid nevezési határidő ellenére is nagyon sok pályázat érkezett Miskolc és a környék intézményeitől. Az Avalon Park zsűrije így nem volt könnyű helyzetben, de végül – a többség szavazata alapján – az Olaszországból érkezett DOTTO vonathoz igazán passzoló, olaszos hangzású Avelino név mellett döntöttek. A pályázaton többek között a Zakat-Oli, Pöffencs, Bükki terkegő, Töfi Ottó és Bársonyvillám nevek is versenyben voltak, melyek jól tükrözik, hogy a gyerekek valóban szabadon engedték a fantáziájukat.
Az immár a keresztelőn is túllévő vonat, hamarosan az új névtábláját is megkapja, és szolgálatba is állhat. A speciális, turisták számára gyártott közlekedési eszköz az Avalon Parkból elindulva, összesen 10 megállót érintve, mintegy 50-60 perces menetidővel tér vissza újra a parkba, érintve többek között a Hotel Kittit, a Barlangfürdőt, a tapolcai új strandot, a nagyparkolót, a Balajti cukrászdát, valamint a posta megállót és a buszvégállomást is. A parkba való eljutás így gyors és kényelmes, ráadásul az utazás egy felejthetetlen élmény is egyben kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A mozdonyból és három pótkocsiból álló szerelvény – melyen egyszerre 58 fő fér el – a park nyitásától egészen sötétedésig közlekedik majd és a speciális kivitelezésnek köszönhetően az egyik kocsit mozgáskorlátozott személy is igénybe veheti. Az oda-vissza útra érvényes kedvezményes, család-barát jegyet 300 forint/fő áron a vonat sofőrjénél lehet majd megváltani.
A pályázat szervezői már fel is vették a kapcsolatot a győztes osztállyal és hamarosan a megnyert kirándulás időpontját is lefixálják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek