2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Sikeres évet zárt az Ózdi Vállalkozói Központ

Sikeres évet zárt az Ózdi Vállalkozói Központ

Sikeres évet zárt az Ózdi Vállalkozói KözpontMinden korábbinál nagyobb összegű mikrohitelt adott ki az idén az Ózdi Vállalkozói Központ, de emellett határ menti együttműködésben, valamint egyetemi kapcsolat kiépítésében is tevékenyen részt vállaltak. A kutatásfejlesztés irányába közösen indultak el a Miskolci Egyetemmel, amibe kisvállalkozókat is be kívánnak vonni.

 

Ez év májusban az európai kisvállalkozói hét programsorozat keretében egy minikonferenciát rendeztek az egyetem és a kisvállalkozók közelebb hozása érdekében

Mint Kóczián Tamás ügyvezető igazgató elmondta, a 2007-ben indult inkubátorfejlesztési pályázat keretében közel 70 millió forintot nyertek energia-megtakarítás fejlesztésre. Ezen kívül bekapcsolódtak az innovációba és a kutatásfejlesztésbe is, utóbbira 30 millió forintot nyertek a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól. Ebből az összegből az ipari veszélyes hulladéknak minősülő porok és iszapok felkutatása, hasznosítása lesz a feladatuk. A kutatásfejlesztés irányába közösen indultak el a Miskolci Egyetemmel, amibe kisvállalkozókat is be kívánnak vonni.

A Magyar Fejlesztési Alapítvánnyal részt vesznek a magyar-szlovák határ menti együttműködésben a teljes határ menti régióban, ami főként a turisztikai fejlesztést szolgálja. Jelentős munkát adott a vállalkozói központnak a mikrohitel-kérelmek elbírálása és odaítélése, hiszen idén 238 millió forintot osztattak szét. Kóczián Tamás szeretné, ha az idei eredményes programok jövőre is visszaköszönnének.

– Hasonló helyzet maradjon a mikrohitelezésben, mint ebben az évben volt, vagyis nem kell a keretet lecsökkenteni, a források beszűkülése miatt nem kell a kérelmezőket elutasítani, hanem minden olyan vállalkozónak, aki értelmes elképzelésekkel rendelkezik, annak a vállalkozás megindításához, fejlesztéséhez tudunk forrásokat biztosítani – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

-ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…