2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskolában

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskolában

2015. június 12-én zárul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – Miskolci Tankerületében működő Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola projektje, amely a „Hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskolában” címet  viseli. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert 49,9 Millió Ft támogatásból számos szakmai program, főleg a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását szolgáló tanórán kívüli tevékenységek, a továbbtanulásukat elősegítő iskolai programok, valamint a pedagógiai kultúrát fejlesztő- és szaktárgyi továbbképzések valósultak meg.

A pályázat fő célja, hogy az intézményben olyan nevelés valósuljon meg, ami alkalmas a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek eredményes fejlesztésére, ezáltal a térség iskolázottsági szintjének javítására, a társadalmi különbségek és későbbiekben a munkanélküliség csökkentésére. A célok között szerepelt a hátrányos helyzetű diákok tanulási motivációjának erősítése, a középfokú végzettség megszerzése és a továbbtanulási szándék erősítése. Kiemelt szerepet kapott, hogy a programban résztvevő 50 tanuló képességeihez alkalmazkodó nevelésben részesüljön, ezért a megvalósítás során egyéni fejlesztési tervek kerültek kidolgozásra, amelyek hozzájárultak a hátrányos helyzetű diákok alapkészségeinek fejlesztéséhez és tantárgyi fejlesztésekhez. A szakmai programok megvalósításakor az iskola aktív együttműködést alakított ki a Fazekas Utcai Általános Iskolával, a Miskolci Csodamalom Bábszínházzal és a Miskolci Egyetemmel is. Ennek köszönhetően a programban résztvevő pedagógusok továbbképzéseken vehettek részt, amely hozzájárult az oktatás szakmai színvonalának emeléséhez, a pedagógiai módszerek megújulásához, valamint differenciáló pedagógiai módszerek kidolgozásához. A pályázat során megvalósuló programok, többek között buszos kirándulás, színházi program, hangverseny, koncertlátogatás és egyéb közösség és kapcsolatépítő tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy erősödjön az iskola és a család kapcsolata.

A projekt hatására megújult az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai módszertana, magasabb színvonalú oktatás érhető el, és az egyedi fejlesztések elősegítik a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását és a tanulmányi eredményeik javulását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek