2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz a sportban is a korrupt vezetőket mosdatja

A Jobbik álságosnak és cinikusnak tartja Pósán László megnyilatkozását, mely szerint az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális Bizottsága elnökének, Dúró Dórának „meg kellett volna tárgyalnia” a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökével, mikor jó neki a meghallgatás. Ez a hozzáállás ismét a fideszes politikusok kivagyiságát, pökhendiségét bizonyítja, hiszen míg az utca embere súlyos büntetésekre számíthat, ha nem jelenik meg egy hivatalos szerv előtt, addig a Fidesz korrupt holdudvara a kormánypárti politikusok támogatásával ezt bármikor szemrebbenés nélkül megteheti.

A bizottság jobbikos elnöke a választók megbízásából a Parlament ellenőrző feladatkörének munkáját végzi, amikor a közpénzből is gazdálkodó MPB elnökétől, valamint Deutsch Tamás alelnöktől válaszokat vár a továbbra is tisztázatlan, illetve ellentmondó, korrupció gyanúját felvető nyilatkozatokra. Ha Pósán László nem a sportkorrupciót támogatná, akkor épp maga kezdeményezte volna az MPB két vezetőjének meghallgatását. A parlamenti bizottság nem fogja átvenni a nyomozó hatóság munkáját, ám arra jogosult, hogy a sportkorrupció megelőzése érdekében ellenőrizze a magyar adófizetők parasportra adott forintjainak felhasználását.

A sportkorrupciót támogató fideszes Pósán Lászlónak nem a fideszes sportvezetőket kellene tisztára mosdatnia. Már több párttársa is megfogadta a Jobbik tanácsát, és egyértelműsítette: az MPB vezetésének nincs maradása. Pósán László is jobban tenné, ha a közpénzeket korrupciógyanús módon elherdáló sportvezetők lemondását szorgalmazná.

Jobbik Sportkabinet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek