2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Börtönlátogatások

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság „A te jövőd, a te választásod! Élj SZER-telenül!” elnevezésű drogprevenciós programsorozat részeként középiskolai diákok büntetés-végrehajtási intézetek mindennapjaiba nyerhettek betekintést.

A megelőzést előtérbe helyező programsorozat egyik elemeként 2015 márciusában három, majd májusban további négy alkalommal kazincbarcikai és sajószentpéteri középiskolák diákjai úgynevezett börtönlátogatásokon vehettek részt Miskolcon, a B-A-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, illetve Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

A mintegy 200 tanuló megismerkedhetett fogvatartottak és a fegyőrök mindennapjaival, a börtönök szigorú szabályaival, valamint megtapasztalhatták, hogy milyen lehet – ha időlegesen is – a falak közt, szabadságtól megfosztottan létezni.

A rendőrség felé érkezett jelzések alapján a börtönlátogatásokra nagy igény mutatkozik az oktatási, valamint az egyéb szociális intézmények részéről, így a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a közeljövőben is szervez hasonló, preventív célokat szolgáló programokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…