2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

ALKOTÚRA -Pályázat

{rokcomments}

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Elnöke pályázat keretében kiállítási lehetőséget hirdetett:
„ALKOTÚRA”
BAZ. megyei középszintű művészeti iskolák grafikai bemutatója, művészeti iskolai seregszemléjének kiállítása Miskolcon címmel

Rendhagyó alkalommal vált lehetővé; B-A-Z. megye és Miskolc város támogatásával a megye középfokú művészeti iskoláinak alkalmazott grafikai és képgrafikai munkáinak, felkészítő tanárainak és diákjainak együttes bemutatkozása, seregszemléje azzal a kiállítással, melyet az Opera Fesztivál ideje alatt Miskolcon, 2015. 06. 16-tól rendeznek meg a támogató intézmények. A kiállítás a fejlesztésre váró és az Opera Fesztivál idejére „romkocsma jelleggel” üzemelő Avas Szálloda aulatermében nyílik, és július 22-ig várja a reklám és képgrafikát kedvelő közönségét, a középfokon pályaválasztás előtt álló diákokat és az érdeklődő szülőket.

A szakmai bemutatkozásra a megye 7 középfokot oktató grafikai képzést adó iskolája kapott lehetőséget. Műveiket elő zsűri válogatja és az érdemes munkák kiállításra kerülnek.

A rendezvény különlegessége, hogy eddig az alkalmazott grafika, mint piacképes új művészet nem kapott bemutatkozási lehetőséget megyénkben, csak úgy, mint ahogyan a szakot képző intézmények sem. Most a képgrafikai, sokszorosított grafikai műfajjal együtt, korunk meghatározó közmédiai művészeti műfaja az alkalmazott grafika plakátjai, arculattervei, csomagolástervei is kiterítik az alkotó értékek tömegformáló szerepeit. Minden napjainkat, közízlésünket formáló esztétikumok és üzenetek tervezésével, megvalósításaikkal.

Az alkalmazott grafika az iparművészet tárgykörébe tartozik, mivel a nyomdai sokszorosítással, a köztéri reklámhordozók felületén teljesít közszolgálatot. A kiállítás támogatásával a megye és a város vezetése bemutatásra érdemesítette az 1993-tól folyó a munkaerő piacon elismert alkalmazott grafikai képzést, valamint a 18 éve létesült, de már korábbi képző, és iparművész mesterek tanításával megalapozott oktató és alkotói szemléletre nevelő munkát, korunk médiaművészeti ágát azzal, hogy a képző intézmények a szakmát nagyközönség előtt is bemutathassák!

Napjaink, sikereinkben meghatározó, és az életvezetésben előnyt jelent a kreatív, azaz alkotói szemlélet és a képi megjelenítési tudás, az ezt oktató szakmák ismerete. A Mit?- Kinek?- Miért?- Hogyan?- négyes egység összefüggéseinek elsajátítása az ipar és a kultúra valamennyi ágában követelmény!

A kiállítás hagyományteremtő szándéka időszerű, és bíztatást jelent, irányt mutat a fiatal, alkotni, érvényesülni, vágyódó és ezért összefogott szándékkal cselekvő tanulók számára.

A KULTURÁLIS RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI:

B-A-Z. megyei Közgyűlés Elnöke Török Dezső, Miskolc MVJ Város Polgármestere Kriza Ákos, Miskolc MVJ Város Főépítésze: Rostás László, Miskolc MVJ Város Kulturális Osztályvezetője: Papp Ferenc, a Herman Ottó Múzeum Igazgatóhelyettese és a Miskolci Galéria Intézményvezetője: Kákóczki András, valamint Béres Gyula Tamás tervezőgrafikus iparművész, művésztanár.                                                                                                                                                                                                                                                       

Kiállítóként meghívott érettségi mellett képzést adó intézmények
:

OM azonosító:  201338 001 Alternatíva Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola 3793 Sajóecseg, Széchenyi út 2.

OM azonosító: 029264 001 AVASI GIMNÁZIUM 3524 Miskolc, Klapka Gy.  u. 2.

OM azonosító: 201188 001 Balázs Győző Református Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű, Egységes Művészeti Általános-, Szak- és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 3531 Miskolc, Győri kapu 23. sz.

003 B-A-Z. M. Surányi Endre Gimnázium és Szakképző Iskola Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskola Tagiskolája 3701 Kazincbarcika, Herbolyai u. 9.

OM azonosító: 029321 Fazola Henrik Szakképző Iskola 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

OM azonosító: 029281 001 Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon 3530 Miskolc, Kálvin J. u. 2.

OM azonosító: 029263 001 Zrínyi Ilona Gimnázium 3530 Miskolc, Nagyváthy u. 5.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek