2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Javult az oktatás minősége Boldván

    KÖZEL 80 MILLIÓ FT-OS TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT A BOLDVAI SZATHMÁRY KIRÁLY ÁDÁM KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA.

Zárul a Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola „Új utakon egy jobb holnapért” című pályázata, amely 2013 tavaszán részesült támogatásban. A boldvai általános iskola projektjéhez az iskola fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Edelényi Tankerülete, pontosan 76,5 millió Ft támogatást kapott a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.
A pályázat általános célja a megújuló, magasabb szakmai színvonalon működő köznevelési rendszer támogatása, az oktatás minőségének, hatékonyságának javítása, valamint az egész napos iskolai nevelés és foglalkoztatás elterjesztése volt. A projekt során sok érdekes és hasznos program került megrendezésre, előtérbe helyezve az idegennyelvtudás, digitális írástudás, vállalkozói-, életpálya-építési, életviteli, és egészségfejlesztési készségek fejlesztését, valamint a környezettudatosságot, és az aktív állampolgárságot elősegítő foglalkozásokat. A boldvai Szathmáry Király Ádám Körzeti Általános Iskola diákjai számára a támogatást felhasználva sporttáborokat, kirándulásokat, nyelvi táborokat, témaheteket és vetélkedőket, informatikai szakköröket, baleset-megelőzési, és egészségfejlesztési foglalkozásokat, mindennapos testnevelést elősegítő mozgásprogramokat, egészségnapokat, valamint konfliktus- és iskolai agressziókezelést segítő programokat szerveztek. Az intézmény pedagógusainak egy része a pedagógiai kultúra fejlesztését elősegítő továbbképzéseken, néhányan pedig életvitel, drámapedagógia, tánc, mozgás, zene, hagyományőrzés, kézművesség, vizuális kultúra, gyermek és ifjúságvédelem témájú képzésen vehettek részt. Lehetőség nyílt az intézmény részére új eszközök beszerzésére is, melynek keretében kerékpárok, szánkók, sportszerek, ping-pong asztalok, nyelvkönyvek, ismeretterjesztő könyvek, projektorok, számítógépek vásárlására került sor.

A projekt hatására megújult az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai módszertana, magasabb színvonalú oktatás érhető el, és a diákok egészség- és környezettudatos szemléletének formálására is sor került.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek