2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jöttek, láttak, győztek

DYNAMIC RALLY TEAM – ISEUM Rallye 2015, Szombathely, 2015. május 15-17.
Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Jó kis kocsi lesz szépen lassan a BMW Z4-ből – nyugtázta a szombathelyi ORB forduló után Lángi Attila. A Dynamic Rally Team pilótáját és segítőjét, Veres Gábort műszaki hiba nélkül szolgálta ki versenygépük az ISEUM Rallyen, ami egyben a P14 kategória első helyét is meghozta a duónak.

Lángi Attila: Jó gödrös volt ez a szombathelyi futam – de szerencsére a kocsinak nem lett komolyabb baja. Az első körben eltörött a BMW első stabilizátora, úgyhogy attól gyorsan meg is szabadultunk. A váltó lett még egy kicsit bizonytalan a végére, de szerencsére kiszolgált minket a leintésig. Mindössze ennyi műszaki „fennakadásunk” volt egész hétvégén, illetve az aljavédőket kellett pótolgatnunk, de ezzel a kocsival ez természetes ilyen terepen.
Nagyon élveztük a menetelést, amihez plusz öröm volt az, hogy még a kategóriánkat is megnyertük. A káldi gyors kivételével fantasztikusak voltak a szakaszok, élvezet volt rajtuk autózni. Szeretem én a murvát, csak a kocsi nem… Meg kell majd találnunk az egyensúlyt a kettőnk elvárásai, igényei között. A nagy „ellenfelünk”, Rafi (Rafael Tamás) sajnos pórul járt: a rallykatlan ugratóját kicsit durvábban csinálta meg, s az autó orral érkezett a földre. A baleset következtében széthullott a váltója, s így az élesebb küzdelmekbe már nem tudott beleszólni. Nehéz ilyenkor arról beszélni, hogy mi lett volna, ha… ha Rafi ugyanúgy esélyes a kategóriagyőzelemre. Az viszont abszolút biztató, hogy az első körben még úgy is gyorsabbak tudtunk lenni, hogy elénk engedtek egy Ladát, és sokáig mögötte kellett haladnunk a pályán.
Akarva, akaratlanul is sikerült kiszolgálni a közönséget, habár én egész futam alatt arra törekedtem, hogy minél kevesebb gázt adjak a BMW-nek. A Z4 azonban hátul hajt, így ha gázt kap, akkor addig forog, amíg a szem ellát. Komolyan megküzdöttünk azzal, hogy ilyen körülmények között is az úton tudjunk maradni, de úgy láttam, hogy ez nagyon bejött a nézőknek.
Ez a verseny rámutatott arra, hogy jó úton haladunk afelé, hogy a BMW Z4 kiforrja magát, és egy megbízható kis versenygép legyen belőle a jövőben. Ez úton is szeretnék ezért köszönetet mondani a csapatunknak – név szerint Gerinek, Ákosnak, Öcsinek és Bélusnak –, akik most is kiváló munkát végeztek és hozzásegítettek minket a győzelemhez!

Veres Gábor: A rajtdobogón megkérdezték tőlem, hogy milyen eredménnyel lennék elégedett. Én akkor azt mondtam, hogy a kategóriagyőzelemmel – ez most be is jött. Úgy érzem, mindent kihoztunk magunkból, amit csak lehetett. Maximálisan elégedett és boldog vagyok tehát a hétvégi szereplésünkkel. Attilára kiváltképp büszke vagyok, hiszen a cél érdekében végig maximálisan koncentrált, és vissza tudta fogni magát még a söptei ugratónál is annak érdekében, hogy célba kormányozhassuk a Z4-t. A szeretett autója kapott így is elég ütést ezen a versenyen, nem hiányzott volna még ide egy olyan incidens, ami tavaly kettévágta a menetelésünket. Igyekeztem én is minél többet hozzátenni a sikerhez, remélem, hogy Attila is meg van elégedve a közös munkánkkal.
Legnagyobb „ellenfelünkkel”, Rafival szemben most 1-1 az állás: míg Miskolcon a mi kerekünk törött ki, addig most hétvégén az ő váltója mondta fel a szolgálatot a BMW-ben. Sajnálom, hogy ilyen balszerencsés versenye volt, viszont nagyon tisztelem benne azt, hogy a váltóprobléma ellenére is végigment a szakaszokon.
Nekünk így, egy idő után már nem kellett sietnünk, csak arra kellett odafigyelnünk, hogy ne essünk ki a ritmusból. Attila is elhitte már a végére, hogy be tudjuk venni a féktávokat – főleg azzal az új fejlesztéssel, amit Bedő Ákos dolgozott ki nekünk. Ez úton is köszönjünk mindenkinek, aki hozzájárult valamilyen formában a sikerünkhöz!  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek