2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Drogmentes Maraton hadjárata a drogok ellen

Most zajlik a Drogmentes Maraton országot átszelő futása, amikor a drogmentességet hírdetik és a drogfogyasztás tévhiteire és veszélyeire hívják fel a figyelmet. Ötödik hete vannak úton, ezalatt több száz fiatalnak tartottak előadást a fenti témákban. Összesen 56000 füzetet osztottak ki eddig, ami jelentős számú elért embert jelent. A Maraton 14. éve áll ki a drogmentesség mellett, a sikereikhez hasonlítható mozgalom nincs még egy az országban!
Kitartó munkájukat a kimagasló eredményeik mutatják a legjobban: az évek alatt felvilágosított emberek és gyerekek száma meghaladja az 500 ezret. Ez igen jelentős tény, ha arra gondolunk, hogy a drogozást elutasító magatartást erősíti, és növeli az esélyét egy épelméjűbb generáció kialakulásnak. A jövőre nézve pedig mi lenne más  a legfontosabb, ha nem az, hogy a következő nemzedék fennmaradjon és legalább annyira boldoguljon, mint a mai. Bármilyen drogmegelőző tevékenységnek az eredménye az kell, hogy legyen, hogy az elért emberek azonnal megértsék a drogok mivoltát és abban a pillanatban el tudják dönteni, hogy nem akarnak semmiféle negatív élményt átélni a fogyasztásuk által. A másik fontos dolog, hogy az igazi okokkal és megoldásokkal tudjanak szembenézni az emberek és gyerekek, és képesek legyenek azt elfogadni, hogy mindig van igazi megoldás számukra. Ez a megoldás pedig ne csak átmeneti, hanem olyan kezelés legyen, ami végérvényesen eltünteti a gondokat, bajokat.

A Maraton L. Ron Hubbard szavaival ért egyet: “Úgy találtuk, hogy a drogfüggők nem akarnak drogfüggők lenni, csak a fájdalom és a környezetből fakadó reménytelenség hajtja őket ebbe az irányba.”

A Drogmentes Maraton még 2 hétig fut és buzdít, lelkesítve a fiatalokat a sportra.

További információ: www.drogmentes.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek