2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hogy mit is nyertem a Drogmentes Maratonnal?

Az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom futói május 6-án este érték el Szeged városát, és csütörtök reggel itt kezdik 27. mozgalmas drogfelvilágosító napjukat.
A 14. Drogmentes Magyarországért Maraton április 11-én indult a fővárosból. Az első lépések északra, a Dunakanyar irányába vitték az eltökélt csapatot, majd innen nyugati irányba haladva kezdték meg országkerülő futásukat, a drogmentesség jegyében.
A cél és a módszer ugyanaz, mint az elmúlt 13 évben; hatékony drogfelvilágosítást adni szórólapok, előadások, és különböző kiadványok ismertetésén keresztül.
A felvilágosító előadások közönsége elsősorban az általános, és a középiskolák tanulói közül kerül ki, míg a szórólapok, és ismertetők rajtuk kívül az utca emberéhez is eljutnak, vagy közvetlenül a futóktól, vagy az általuk kihelyezett üzletek, boltok pultjairól.

A futók gondoskodnak arról is, hogy távozásuk után is folytatódjon a helyi drogfelvilágosítás. Az igazság a drogokról oktatócsomag segítségével a pedagógusok, oktatók, és az ifjúsági klubok vezetői is olyan eszköztárhoz juthatnak, amivel hatékonyan folytathatják a Maraton által elkezdet munkát.
Az oktatócsomag többek között tartalmaz felvilágosító füzeteket, dokumentum filmet, és tanári kézikönyvet is, amely ingyenesen elérhető a Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom szervezetén keresztül.

Az elmúlt közel másfél évtized alatt, mióta a Maraton tagjai futócipőt húztak, és szapora léptekkel igyekeznek a drogok előtt haladni, egy generáció kisiskolásból felnőtt lett. Azt, hogy számukra mit jelent a hatékony drogfelvilágosítás jól mutatja az alábbiakban egy köszönőlevél részlete. A Hogy mit is nyertem a Drogmentes Maratonnal? kezdetű levél írója egy fiatal férfi, aki először az iskolában találkozott a drogmentesség hírnökeivel.

„Ugyanis azzal, hogy tökéletes felvilágosítást kaptam a drogokkal kapcsolatban, teljes megértésem lett romboló hatásukkal kapcsolatban és mindezt bizony általános iskolásként élhettem meg…nos…azt hiszem, ti is egyet értenétek velem abban, hogy így ennek köszönhetem azt, hogy immár 25 évesen egyszer sem próbáltam ki a drogokat, nem kerültem rossz társaságokba, nem tettem életveszélyes, vagy mások életére veszélyes meggondolatlan döntéseket, nem pusztítottam sem a saját, sem mások egészségét. Céljaim vannak és meg is akarom azokat valósítani.
Őszintén kijelenthetem, hogy teljes értékű életet élek és ezt a Drogmentes Maratonnak, a szüleimnek és természetesen magamnak köszönhetem.”

További információ: www.drogmentes.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek