2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Tiltakozunk a Jobbik újabb kirekesztő intézkedési terve ellen

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a Jobbik által tervezett, az emberi jogokat és az LMBTQ-közösség tagjainak életét semmibe vevő, őket kirekesztő intézkedési terve ellen. Ismét bebizonyosodott, hogy a Jobbik egy szélsőséges, emberellenes csoport, amely azért törekszik a hatalom megszerzésére, hogy utána sokszázezer magyar ember életét nehezítse meg, vagy kifejezetten őket üldözze.
A szélsőjobboldali Jobbik egyik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke, Apáti István nyilatkozott a korábban Hitler születésnapját megünneplő N1 televíziónak. A kormánypártoktól és a Jobbiktól szokásos homofób mondatok mellett a képviselő bemutatta a Jobbik újabb kirekesztő javaslatcsomagját. Apáti úr kifejtette, hogy a Jobbik be fogja tiltani a melegfelvonulásokat azzal az indokkal, hogy „heteroszexuálisok sem szoktak felvonulni”, következő intézkedésként pedig kitiltaná a melegeket a „világörökség részét képező budapesti főterekről”.

A DK a leghatározottabban elítél mindenféle kisebbség elleni hangulatkeltést, és fellép minden olyan esetben, amikor az emberi jogokat érezzük veszélyben. A DK megalakulása óta igyekszik felhívni a figyelmet az LMBTQ-közösség tagjainak sok szempontból hátrányos megkülönböztetésére, az őket érő diszkriminációra, a továbbra is létező jogegyenlőtlenségre.

Ébredjünk fel, a cukiságkampány véget ért, láthatjuk a Jobbik igazi arcát!

Sebián-Petrovszki László
DK LMBTQ Munkacsoport vezetője
pártigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek