2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Szállodák újultak meg

Szállodák újultak meg

Szállodák újultak megA Hotel Palota megújult, négycsillagossá vált. Az átadó ünnepségen Ivacs Lajos igazgató köszöntötte a meghívottakat és elmondta: Hazánk egyik leggyönyörűbb környezetében fekvő szállodájában, megújultak a szobák és a közösségi terek, bővítették a wellness részleg területét és szolgáltatásait, valamint kialakítottak 3 új apartmant és egy kétágyas szobát is. Kevésbé látványos, de fontos a hall és a szekciótermek klimatizálása, a külső nyílászárók és a gépészeti korszerűsítés.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 349 millió forint uniós támogatással, összesen 900 millió forint értékben újul meg a Hunguest Hotels három, az Észak-magyarországi régióban található szállodája: a Hunguest Grandhotel Galya Galyatetőn, a Hunguest Hotel Flóra Egerben és a Hunguest Hotel Palota Lillafüreden, – mondta Hülvely István vezérigazgató. Külön kiemelte azt is, hogy azért is szeretnek Miskolcon fejleszteni, – bár sokan azt mondják, hogy ebben a válságos időben ez nagy felelősség – mert jó az összefogás a város vezetésével, akik szívesen kapnak, de adnak is.

A Hotel Palota átadó ünnepsége kapcsán Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta, hogy a 2009–2010-es fejlesztési időszakban megközelítőleg 103 milliárd forint jut a turizmus fejlesztésére, ezen belül 16 milliárd forint áll rendelkezésre a fogadóképesség bővítésére. Hozzátette: a régióban 20 nyertes pályázat részesült mintegy 6 milliárd forint támogatásban kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésre, a beruházásokból a most átadásra kerülő szállodával együtt öt már meg is valósult. Egyébiránt a miskolci lobby erejét mi sem bizonyítja jobban – mondta, mit az, hogy a csatlakozás óta 103 milliárd forint pályázati pénz jött a városba, és 671 nyertes pályázat volt.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy lehet, hogy most bátornak tűnik a döntés, amellyel megvalósult a beruházás, de 10-20 év múlva az utódok dicsérni fogják. Mert amikor a gazdaság visszatér a „normál kerékvágásba”, megerősödik a turizmus is, s elsősorban a belföldi utazók számának növekedésével lehet számolni, akik örömmel jönnek majd egy minden igényt kielégítő, gyönyörű szállodába.

Szállodák újultak meg Szállodák újultak meg Szállodák újultak meg

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…