2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kincskereső műhelymunka az Avason

Az ország egyik legnagyobb panel lakótelepén, Miskolcon, az Avason alakítjuk ki a legújabb kincskereső utakat azokkal közösen, akik jelentkeznek az Ökológiai Intézet Alapítvány által szervezendő műhelymunkára. A bentlakásos intenzív, 2 napos (2015. május 2-3.) közösségi tervezésen alapuló program célja, hogy a kulturális, történelmi, helytörténeti, régészeti botanikai, közösségi ismereteket útvonalakra fűzve, interaktív, játékos formában fűzzük össze. Az Avas múltja és jelene is bőséggel kínál alapanyagot a műhelymunkához. Ezek megismeréséhez szakemberek is segítséget nyújtanak. A kincskereső útvonalak térképen és verses leírással segítik majd  a későbbi látogatókat, családokat, diákokat.
Elsősorban helyi lakosokat, civil szervezetek, tanárok, közösségszervezők, kulturális területen dolgozók jelentkezését várjuk, akár az ország más tájairól is,  ugyanis a férőhelyek felét számukra tartjuk fenn. A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de kizárólag azokat tudjuk fogadni, akik mindkét napon, s az éjszakába nyúló tervezésben is részt tudnak és kívánnak venni.

Bővebben a kincskereső módszertanról: http://ecolinst.hu/index.php/kornyezeti-neveles/kincskereses, http://kincskereso.pisztrangkor.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek