2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Műkörömtörés és harisnyaszaggatás a Miskolci Egyetemen!

Műkörömtörés és harisnyaszaggatás a Miskolci Egyetemen!

Ezen kívül fröccsöntés, látványcsapolás, porrobbantás, kincset érő hulladékok, nem new-toni folyadékok, anyagtudományi helyszínelők, porcelánkészítés, tanbánya-látogatás és még sok rendkívül érdekes és látványos bemutatóval várja a Miskolci Egyetem a középiskolás lányokat 2015. április 23-án délelőtt a Lányok Napja interaktív nyílt napon.
Immár harmadik alkalommal csatlakoznak a Miskolci Egyetem műszaki karai a Nők a Tudományban Egyesület által kezdeményezett országos programhoz, amelynek célja, hogy meggyőzze a lányokat arról: mérnöknek lenni vonzó és izgalmas!

A 2015-ös Lányok Napja akcióban országos szinten 11 egyetem és kutatóintézet, valamint 21 vállalat vesz részt 34 programmal 10 városból.

A Miskolci Egyetemre 12 megyei középiskolából összesen 107 lány jelentkezett be előzetesen a különleges, csak nekik szóló nyílt napra.

Ezen a napon a műszaki karok színes, interaktív bemutatókkal várják a lányokat, akik csoportokban járhatják végig a laboratóriumokat kedves egyetemista fiúk kíséretében, hogy el ne tévedjenek a Campuson.

A lányok regisztrációját követően a rendezvény a Díszaulában kezdődik 9.00 órakor, ahol az egyetem tanulmányi rektorhelyettese köszönti a megjelenteket, majd a NATE Észak-magyarországi képviselőjének rövid bemutatója után már indulnak is a csoportok a labortúrára.

A Műszaki Anyagtudományi Kar és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar tizenöt laboratóriumát látogatják végig a lányok, míg a Műszaki Földtudományi Kar a Tanbányában várja Őket.

A laborlátogatások után a MINŐIES Alapítvány játékos bemutatóját követően piknik ebéd zárja a programot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek