2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Antik szobrok, örök láng

A hódítás tíz szabálya, A csábítás kilenc szabályából már sokak számára ismert Sarah MacLean következő regénye, mely hasonló szórakozást ígér elődjéhez képest és teljesen új szereplőket mutat be. E történelmi romantikus regény főszereplői nem sablonos karakterek; Lady Isabel, korát megelőző módon keres függetlenséget (persze belső félelmek mellett), Lord Nicholas pedig ahelyett, hogy élvezné a nők körében való népszerűségét, inkább menekül a figyelem elől.


A történet elég dinamikusan fejlődik, és nagyon rövid időt ölel csak fel. MacLean ismét számos humorral teli részt sző írásába; könyve könnyed kikapcsolódást jelent egy esős délutánon. A szerző különleges karaktereket alkotott, így még a mellékszereplőknek is érdemes kellő figyelmet szentelni. Az első részhez képest nem veszített a regény színvonalából, így annak kedvelőinek biztosan el fogja nyerni tetszését. Szenvedély, szerelem, humor és történelem érdekes egyvelege e regény; A hódítás tíz szabályában mindenki fog neki tetszőt találni.

A regény két főszereplője Lord Nicholas és Isabel. Nicholas, a Gyöngyök és pelerinek című folyóirat szerint, a tíz ‘legjobb partit’ jelentő férfiak egyike; Nicholas nem élvezi a túlzott figyelmet, hanem egyenesen menekül előle, és esze ágában sincs házasodni. Egy ismerőse húgát indul megtalálni vidékére, ott találkozik Isabellel. Isabel vidéken nyújt menedéket bajba jutott nőknek – ezeknél a leírásoknál sok érdekes és vicces mellékszereplőt ismerhet meg az olvasó. Isabel anyagi válságban van, ezért az értékes családi szoborgyűjteményét szánja eladásra, hogy birtokát fenntarthassa, s mit ad isten, Nicholas pont a régiségek szakértője, aki azonnal érdeklődni kezd a műértékek iránt. Így keresztezi a két főszereplő egymás útját, egy jövőbeli szerelmet ígérve…

Isabelben és Nicholasban több közös is van: mindketten titkokat rejtegetnek egymás elől, és mindketten irtóznak a házasság gondolatától. Találkozásuk után, mégis egy intenzív, felperzselő vonzalom alakul ki közöttük, melyet sokszor csipkelődések fűszereznek, mégis visszafordíthatatlanul elindulnak a szerelem felé vezető úton. És bár ez ismerős lehet sok regényből, egyelőre úgy tűnik, a rajongók és érdeklődők nem tudják megunni.

A hódítás tíz szabálya egy lebilincselő szerelmi történet, mely képes visszarepíteni az olvasókat az időben a lordok és grófok világába. Bátran lehet ajánlani a romantikus regények kedvelőinek, valamint azoknak, akik egy könnyed olvasmánnyal szeretnének kikapcsolódni. MacLeannek számos könyve jelent meg angolul, remélhetőleg hamarosan újabbakat is viszontláthatnak a rajongók magyarul is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek