2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK:Rendkívüli közgyűlést a József Attila u. 45. szám alatt élők ügyében!

A Demokratikus Koalíciót március 6-án keresték fel a József Attila utca kétségbeesett lakói. A lakók elmondták, hogy a miskolci önkormányzattal kötött érvényes szerződéssel rendelkeznek az önkormányzati bérlakásokra, mégis bizonytalan a sorsuk, mert az ingatlant birtokló, az önkormányzattal szerződésben lévő cég felszámolás alatt áll.
Miskolc város közgyűlése március 12-én sürgősséggel tárgyalt egy ezzel kapcsolatos előterjesztést (előtte nap kapták kézhez a képviselők), miszerint egy soronkívüliségi lakáspályázaton indulhatnak a József Attila utcai lakók és így lehet, megoldódik problémájuk.
Azonban a részletek megismerése után kezdeményezzük, hogy Kriza Ákos polgármester haladéktalanul hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol a Város szándéknyilatkozatot tesz a felszámoló felé: meg kívánja vásárolni a József Attila u. 45. szám alatti épületet, az ott található 69 lakást.
Ez a döntés biztosítaná az érintett lakók nyugodt lakhatását és egyúttal gyarapítaná Városunk lakásállományát is.
Intézkedjen a Polgármester, hogy MIK Zrt. elkészítse az erre vonatkozó előterjesztést, amelybe vonja be az ott lakók képviselőit is!
A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete csak ily módon látja feloldhatónak az önkormányzat és  a József Attila utcai lakók között kialakult vitát!

dr. Tompa Sándor                                       Zaveczki Tibor
önkormányzati képviselő                             szociális ügyvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek