2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Időtlen rabszolgaság?

Szakmai fórumsorozat a rabszolgaság velünk élő formáiról, a megelőzés eszközeiről Magyarországon egy átfogó nemzetközi kutatás szerint (Global Slavery Index – Walk Free Foundation) 36 000 áldozat él rabszolgasorban, többségük nő, illetve gyerek. Az összes áldozat 25%-a 18 év alatti. A veszélyeztetettek legtöbbször emberkereskedelem útján válnak áldozattá. Mit tehetünk a jelenséggel szemben? Hogyan segíthetjük az áldozatokat, mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Az Anthropolis Egyesület (www.anthropolis.hu) és a Holdam Egyesület (www.holdam.hu) ezúton hívja meg az érintett intézmények képviselőit a modernkori rabszolgasággal kapcsolatos szakmai fórumsorozatra.

A rendezvénysorozat célja, hogy teret adjon a kérdésben érintett intézmények, szervezetek képviselőinek a szakmai párbeszédre, az emberkereskedelemmel, a rabszolgasággal szembeni hatékonyabb fellépés érdekében. A szociális alapszolgáltatások, a gyermekvédelmi alap- és szakszolgáltatás, a bűnüldözői szervek, a rehabilitációs, védőnői, jogi, pszichológiai szolgálatok munkatársait és civil szervezetek képviselőit ülteti egy asztalhoz, hogy tapasztalatcserével, prevenciós programok és hazai, illetve külföldi kutatások eddigi eredményeinek megismertetésével segítsék egymást az érintettek a modernkori rabszolgaság formáinak felismerésében, okainak feltárásában, a prevenció hatékonnyá tételében, és a megfelelő jogi szabályozás fejlesztésében.

A rendezvényt megnyitja: Kishonthy-Kardos Rita, esélyegyenlőségi munkatárs, Holdam Egyesület

Helyszín: 3515 Miskolc, Egyetem u. 1. (Miskolci Gyermekváros könyvtára) Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és
Gyermekvédelmi Intézmény (MESZEGYI) Gyermekvédelmi Szakellátások Igazgatósága, Szakterületi Igazgatóság
Időpont: 2015. március 18. (szerda) 10.15-13.15

A rendezvénysorozat három egymást követő, egymásra épülő fórumból áll. Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint mindhárom rendezvényre jöjjenek el!

Regisztráció: gabriellagruber@hotmail.com
A rendezvénysorozat a Norvég Civil Alap támogatásával valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek