2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A fenntartható zöldfoglalkoztatás Borsodbótán

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a projekt alanyai a „Zöld munkahelyek” létrehozása, kialakítása témakörben fenntartható innovatív szolgáltatási és foglalkoztatási modellt valósították meg.   A Borsodbótai Önkéntes Tűzoltó-, Településszépítő-, Környezetvédő – és Foglalkoztatást Elősegítő Egyesület a TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0122 azonosító számú projekt keretén belül, Borsodbóta és Sáta község munkanélküli és inaktív lakosait vonta be a feladatvégzésbe. Ezzel esélyt teremtettek a célcsoport tagjainak a munkaerő-piacra történő belépésre és tartós foglalkoztatására.
A projekt 2013. 04. 01.- 2015. 03.31. között valósult meg, amelynek teljes költsége 199. 918. 700,- Ft volt, amelyet az Európai Unió és a hazai társfinanszírozás 100%-ban biztosított. A projektben részt vett 50 fő készségfejlesztő és szocializációs tréningen vett részt, majd ezt követően 10 fő vállalkozóvá válásra történő felkészítése zajlott. További 10 fő emelőgép kezelő képzésen, majd ezt követően 5 fő mezőgazdasági vontató vezető, 5 fő tehergépkocsi vezető oktatáson, valamint 30 fő motorfűrészkezelő, erdőművelő és fakitermelő képzésen sajátította el a szakmai alapokat.
A pályázatnak köszönhetően a képzések befejezését követően 20 fő 9 hónapos foglalkoztatásán, ún. turbó akác ültetésen és művelésen vettek részt Borsodbóta és Sáta községek közigazgatási területén. Mindezeken kívül bekapcsolódtak a térségben megvalósuló erdőművelésbe, fakitermelésbe és egyéb erdészeti feladatok ellátásába.
A célcsoporttagok részére különböző egyénre szabott felkészítések, konferenciák, rendezvények megtartására is sor került.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek