2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Uniós támogatásból rehabilitációs ellátás fejlesztése

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG A MISKOLCI SEMMELWEIS KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Sajtótájékoztatón mutatták be a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban megvalósuló fejlesztés eredményeképpen létrejövő pszichiátriai, pulmonológiai és mozgásszervi rehabilitációs ellátások fejlesztését.

A fejlesztés egy régión átívelő projekt keretén belül valósult meg, melyben az észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében 4.673.914.115 forint uniós támogatással megvalósuló „A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban” című projekt alapvető célkitűzése: a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.

A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el.
A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.

A Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház a pályázat támogatásából majd 940 millió Ft-os beruházást valósít meg, ami magában foglal 86,8 MFt értékben eszközbeszerzést, és 813 MFt értékben építészeti munkálatokat.
A miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház programjának fő prioritása a megyei ellátást biztosító pszichiátriai fejlesztés (kiemelve, hogy a fejlesztés megvalósítását követően a régió legnagyobb pszichiátriai ellátás nyújtó intézményévé válik a kórház). A pulmonológiai és mozgásszervi rehabilitációs fejlesztés az osztályok részleges felújítását, komfortosítását foglalja magába, míg a pszichiátriai épület részleges felújítás mellett egy új betegellátó szinttel gyarapodik. A pályázat részét képezi a HOSPICE ellátás bővítése 5 ággyal, melyet a kórház belső átszervezést követően a projekt végére valósít meg. A fejlesztések elengedhetetlen részét képezi az orvos-technológiai eszközök beszerzése, amelyből kiemelkedik a Tüdőgyógyászati osztályon kialakításra kerülő Ergospirometriás laboratórium. Az intézmény beruházással érintett építkezésének összes nettó alapterülete 6 888 m2.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek