2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Open-kategória a jubileumi „Szarvasűzőkön”

Open-kategória a jubileumi „Szarvasűzőkön”

Az április 11.-én megrendezendő, Eger-Miskolc közötti  25. Bosch Szarvasűzők Országos Egyetemi – Főiskolai Váltófutóversenyen a felsőoktatási tanintézetek hallgatói és oktatói mellett, jubileumi újdonságként a sportág open-kategóriába sorolt civil kedvelői is indulási lehetőséget kapnak.

Az Eger- Bükki Nemzeti Park – Miskolc között kijelölt 75 km-es viadalt 1991-től minden évben megrendezik. Idén a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, illetve a Miskolci Egyetem Sportlétesítmények és Sportiroda közötti példaértékű összefogás eredményeképpen hívják életre a 25. Bosch Szarvasűzők Országos Egyetemi – Főiskolai Váltófutóversenyt.
A mintegy 1200 – 1500 résztvevőt felvonultató rendezvényen az ország összes felsőoktatási intézménye képviselteti magát egy, vagy több csapattal, sőt érkeztek már váltók külföldről, például Hollandiából, Spanyolországból, Lengyelországból és Svájcból is.
A 12 szakasz (8 fiú, 4 leány) – Eger – Felnémet – Szarvaskő – Bélapátfalva – Szilvásvárad – Kalapati-pihenő – Olaszkapu – Nagymező – Jávorkút – Királyasztal, Miskolc Városi Sportcsarnok – Miskolci Egyetem – közül öt a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain halad keresztül. A szakaszok nehézsége és hosszúsága különböző, így mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelőt.
Az 1. kategóriában a csapat minden tagja ugyanannak a felsőoktatási intézménynek a nappali, vagy levelező tagozatos hallgatója. Ezen kategória keretében döntik el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) helyezéseinek sorsát is. A 2. kategóriában azok az egyetemi-főiskolai együttesek indulhatnak, amelyek tagjai különböző felsőoktatási intézményekben tanuló nappali, vagy levelező tagozatos hallgatói.
A jubileum alkalmából újdonságként meghirdetett 3. kategóriában, a „Szarvasűzők Openen” olyan egységek indulhatnak, amelyek legalább 8 főből állnak, minimum 3 női futójuk van. A nyílt kategória meghirdetésével azokra gondoltak a szervezők, akik egykoron hallgatóként indultak és kellemes emlékeket szereztek a Szarvasűzőkön, illetve azon futókra, akik sokat hallottak már a különleges verseny remek hangulatáról, de az eddigi zárt jelleg miatt nem volt lehetőségük rajthoz állni.
Bővebb információt telefonon Molnár Esztertől, a 70/466-7138-as számon lehet kérni, de ugyanez megtehető a  sportiroda@uni-miskolc.hu e-mail címen, vagy a  www.szarvasuzok.hu honlapon, ahol a részletes versenykiírás is megtalálható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…