2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A férfiaknak se kelljen 40 évnél többet dolgozniuk

40 év munkaviszony után a férfiak is mehessenek nyugdíjba, ezt szorgalmazza a Jobbik. A párt szerint ma a kormány elveszi az emberektől a nyugdíj lehetőségét.
Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő pénteki tájékoztatóján kiemelte: Miskolcon a 64 év feletti korosztályhoz tartozó lakosok száma az elmúlt négy évben közel 10 százalékkal emelkedett, az öregedési index pedig 130-ról 160 százalékra nőtt, ami a magyar nagyvárosok vonatkozásában a legrosszabb. A nyugdíjrendszer problémái tehát fokozottan érintik Miskolcot.

A politikus emlékeztetett: a szocialista kormány alatt eltörölték a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65 évre emelték, az ezt követő Orbán-kormány pedig a háromezer milliárd forintnyi nyugdíjpénztári befizetéseket vette el, ahogy a korkedvezményt és a munkaadói nyugdíjjárulékot is eltörölték. Velük szemben a Jobbik a Parlamentben módosító javaslatot nyújtott be a költségvetéshez, kezdeményezve, hogy 40 éves munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek. Erre azért is szükség lenne – tette hozzá Szilágyi –, mivel egyes felmérések szerint a férfiak csupán 64 százaléka éli meg a 65 éves kort, így a jelenlegi nyugdíjkorhatárral sokan elvesztik a nyugdíjas léthez való lehetőségüket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek