2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Forgalomkorlátozás fakivágás miatt

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2015. február 16-án megkezdődik a fák kivágása Miskolcon az Avasi református templom előtti területen. Emiatt a munkálatok idején reggel 7.00 órától 15.30-ig a Kálvin János utca érintett szakaszán forgalomkorlátozásra, sávlezárásra kell számítani az autósoknak.

A járda egy szakaszát is lezárják a gyalogosok elől balesetveszély miatt. Előreláthatólag két nap alatt végeznek a szakemberek a munkával. A lakosság megértését és türelmét kérjük.
Mint az korábbi közleményünkben elhangzott, az önkormányzat a belváros szerves részévé szeretné tenni a történelmi Avas városrészt, ezzel tovább bővítve Miskolc turisztikai attrakcióit. A projekt részeként azokat a fákat vágják ki, amelyek tájidegenek, gyökérzetükkel veszélyeztetik az ott lévő pincéket, támfalakat.  
A kivágott fák helyett új növényeket telepítenek, hiszen fontos szempont a csapadék okozta erózió elleni védelem és az áthalmozott kőzetrétegből álló meredek rézsűk állékonyságának megóvása. Ennek eredményeként a város felől láthatóvá válik az önmagában is attrakciót jelentő terület.
Első körben 5 bálványfát vágnak ki a szakemberek, amelyről korábban széleskörű egyeztetést folytatott a Polgármesteri Hivatal a civil- és szakmai szervezetekkel, valamint a református egyházzal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek