2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közlemény – A mezőkövesdi polgármester válasza

Mezőkövesd – Mezőkövesd politikai életének szereplői új szeleket hoztak a településre. A szél persze senkit nem zavarna, ha nem menetiránnyal szemben fújna, és nem ködösséget hozna. Az önkormányzati testületbe került jobbikos képviselők folyamatosan fújják a magukét a médiában… ferdítéseikkel, a tényszerűséget legkisebb mértékben is nélkülöző állításaikkal szennyezik a köztudatot. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Város Polgármesterének közleménye.

Az objektivitás megköveteli, hogy a hangzatos színjáték mögé nézzünk.

Tény, mely mellett nem lehet elmenni szavak nélkül, hogy „Szövegértési gondok vagy hatalomféltés?” című közleményt kiadó Fügedi Richárd jobbikos képviselő a néhány hónapja az Oktatási, Egészségügyi és Civil Kapcsolok Bizottsági ülésén a Jobbik delegáltjaként az Önkormányzat féléves gazdálkodásának tárgyalásakor az ott készült nyilvános jegyzőkönyv tanúsága szerint azt kérte, hogy az előterjesztéshez kiegészítést is mellékeljenek, mivel az sok ismeretlen, nem érthető fogalmat tartalmaz azok (köztük saját maga) számára, akik nem rendelkeznek közgazdasági végzettséggel, tapasztalattal.

Feltételezhetően ez az oka annak, hogy városunk képviselő-testületének 2015. február 3-ai ülésén az Önkormányzat idei évi költségvetése első olvasatának tárgyalásakor feltett előre megírt és papírból felolvasott kérdéseire kapott válaszokat nem értette. Sajnálatos, hogy végzettség, tapasztalat hiányában nem a tájékozódást, hanem a vádaskodást választotta.

Azonban állításával ellentétben az ott elhangzott kérdéseire vonatkozóan tájékoztattam, hogy az előzetes kiküldött és rendelkezésére álló tájékoztató anyag mely táblázatában található a szociális segélyezésekről szóló tervezet. Önkormányzatunk egyébként évek óta több olyan szociális támogatást is biztosít a településen élőknek, melyet saját forrásból biztosít (pl. ingyenes szemétszállítás és fürdőbelépő).

Elképesztő valótlanság az az állítás, hogy Mezőkövesd hitelt vett fel korábbi kölcsöneinek törlesztésére. Sajnálatos, hogy számára a közgazdasági és számviteli fogalmak továbbra is ismeretlenek, és nem tudja értelmezni az Önkormányzat előterjesztéseit.

Felkészületlensége megdöbbentő, az előremutató munka helyett végzett piszkolódás egyetlen magyarázatául a dicstelen politikai hírnévszerzés feltételezhető. A légből-kapott, alátámasztás nélküli, tényszerűséget és tájékozódást nem mutató, állításként közölt hírek az emberek félretájékoztatását eredményezik, melyek csupán egy munka- és végzettség nélküli, „főállású” képviselő szereplési vágyát szolgálják ki.

Mezőkövesd, 2015. február 12.

– Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Város Polgármestere –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek