2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Szétesőben a NER

Miközben Orbán Viktor hazug győzelmi jelentésekkel igyekszik az emberek valós problémáiról elterelni a figyelmet, eközben a Nemzeti Együttműködés Rendszere is hanyatlásnak indult. Saját vezető politikusai és oligarchái fordulnak szembe azzal az emberrel, akinek egyeduralmi törekvéseit mindeddig kiszolgálták.
Navracsics Tibor volt igazságügyi miniszter azzal próbálja magyarázni különvéleményét, hogy „marginális szubkultúrának” nevezi önmagát a Fideszen belül. Illés Zoltán korábbi környezetvédelmi államtitkár pedig így emlékezik meg vesszőfutásáról: „Egy párt tagjának lenni azt jelenti, hogy seggnyalónak, gerinctelennek, elvtelennek, érdekhajhásznak, pénzsíbolónak kell lenni?”

Bencsik János, korábbi energetikai államtitkár 22 pontban fejtette ki kifogásait saját kormányával szemben. Bencsik „rettegő zsoldosoknak” látja az államapparátust, a rendszer kiszolgálóit. Hiányolja a valós társadalmi párbeszédet, nem tetszik neki az oktatási rendszer átalakítása sem. Szerinte a kormány rossz döntései miatt mélyebb lesz a szegénység, a „fiatal nemzedékektől elzárhatják a felzárkózás lehetőségét.”

Egy tegnapi interjúban pedig Simicska Lajos tünteti fel magát a szabadságjogok élharcosaként, miközben fenyegető üzenetet küld a kormány felé. Pedig a Simicska által fenntartott sajtóorgánumok eddig élen jártak a mindennapos hírhamisításban, az emberek megtévesztésében. Orbán jóbarátja a reklámadó miatt „totális háború” indítását tervezi saját korábbi főnöke és kollégiumi szobatársa ellen.

A Demokratikus Koalíció szerint a NER szétesésésének lehetünk szemtanúi, mely folyamat felgyorsulni látszik.  Meggyőződésünk, hogy csak egy 2016-os előrehozott választás jelenthet az ország számára kivezető utat abból a totális káoszból, mely az ország jelenlegi irányítását jellemzi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek