2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nincs járhatatlan út

Több napon keresztül megállás nélkül dolgoztak a miskolci, ózdi, tiszaújvárosi, aggteleki és bódvaszilasi hivatásos tűzoltók, hogy járhatóvá tegyék a rendkívüli időjárás miatt lezárt útszakaszokat. Az utakat kedd hajnal óta nem lehetett használni, mert az ónos eső miatt jégpáncél alakult ki rajtuk, és a környező fák olyan mértékben eljegesedtek, hogy közülük nagyon sok kidőlt a jég súlyától, nem egy fa gyökerestől fordult ki a földből és esett az útra, ezzel teljesen elzárva a továbbjutás lehetőségét.

Több napos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem együttes munkájának köszönhetően sikerült megtisztítani a Bükki Nemzeti Park korábban lezárt útjait. A közlekedést akadályozó fákat az úttestről eltávolították, így az autósok újra birtokba vehették a Bükkszentkereszt-Bükkszentlászló közötti, valamint az Ómassa-Mályinka közötti hegyvidéki utakat.

Az autóval közlekedőket kérjük, hogy körültekintően közlekedjenek, hiszen váratlan közlekedési akadályokra – letörő gallyak, ágak- továbbra is lehet számítani. A természetkedvelők, kirándulni vágyók figyelmét szintén felhívjuk arra, hogy az erdőben tervezett időtöltésüket pár napra halasszák el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek