2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A véradókat köszöntötték

„Elanyagiasodott világunkban a véradás a humánum, a társadalmi szolidaritás egyik legszebb megnyilvánulása”- köszöntötte a csütörtök kora este a Megyeházán megrendezett megyei véradónapi ünnepség vendégeit Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A kezdésre teljesen megtelt a Megyeháza Díszterme a véradókkal, véradást szervezőkkel. Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója köszöntötte a vendégeket.

Ünnepi beszédében Török Dezső emlékeztetett rá, hogy a modern korban is milyen nagy fontossága van az emberi vérnek, amely semmi mással nem helyettesíthető. Méltatta a véradók társadalmi felelősségét, amikor egyedi kincsüket térítésmentesen adományozzák annak érdekében, hogy életeket mentsenek vele. Büszkék lehetünk rájuk. Megyénkben mindegy 32 ezer donort szerveznek évente, ami közel 5 százaléka a lakosságnak. „Örömteli, hogy ilyen sok önzetlen ember él köztünk”- szólt elismerősen a közgyűlés elnöke. A Magyar Vöröskereszt szervezőmunkája mellett azok a munkáltatók is köszönetet érdemelnek, akik lehetővé teszik a csoportos véradást dolgozóik számára.  Megemlékezett arról is, hogy 60 évvel ezelőtt adományoztak először elismeréseket ezen a napon a véradóknak, s az alkalmat megragadva a megyei önkormányzat nevében gratulált a mostani kitüntetetteknek, illetve kérte a véradókat folytassák nemes cselekedetüket, amely révén életeket mentenek.

Miskolc képviseletében Kiss Gábor alpolgármester köszönte meg a véradók nemes gesztusát, aminek eredményeképpen Magyarország évtizedek óta jól működő rendszert tud fenntartani. Köszönetét fejezte ki a Magyar Vöröskeresztnek is a  háttérben kifejtett színvonalas szervezőmunkáért. Zárásként felhívta a figyelmet rá, hogy a véradás folytonossága érdekében be kell vonni a fiatalokat is.

Ezt követően a miskolci Ferenczi Sándor szakközép diákjai adtak kulturális műsort, majd a sokszoros, jubiláns véradóknak adtak át elismerést. Zárásként Grúbert Roland köszönte meg az egész éves véradást, szervezést, s kérte a jelenlévőket, hogy vigyék hírét ennek a nemes cselekedetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek