2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vízrendezés Ricsén is

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG RICSE NAGYKÖZSÉG, CIGÁND-TISZAKARÁDI TÁROZÓHOZ KAPCSOLÓDÓ BELTERÜLETI VÍZRENDEZÉSE Uniós forrásból fejlődött Ricse: megszűnt a csapadékvíz probléma, kevesebbszer lesz szükség a gumicsizmára.

633 753 216 Ft Európai uniós támogatásból valósult meg Ricse Nagyközség, Cigánd-Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése. A támogatás segítségével Korszerű vízgazdálkodási program valósult meg a településen.  
A projekt 2013. augusztus 28.-án indult, melynek most volt ünnepélyes átadása.

Vécsi István polgármester:
– Az elmúlt évek nagy Tiszai árvizei rávilágítottak arra a problémára, hogy a víz okozta károk csak komplex programok keretén belül háríthatóak el a Bodrog közben fekvő településeken.
A Vásárhelyi terv keretében új árvízvédelmi tározók épültek ki a térségben, amelyeket az egyes településeken történő vízrendezési munkák követnek.Több éves tervezési és előkészítési munkának köszönhetően elindult Nagyközségünkben a belterületi vízrendezés régóta fennálló problémát jelentő megoldása, sikeres közbeszerzési eljárást követően kiválasztottuk a feladat elvégzésére alkalmas kivitelezőt.
Ricse Nagyközség belvízzel erősen veszélyeztetett térségben helyezkedik el, jelen projektünk célja volt, hogy ez a veszély jelentős mértékben csökkenjen, amely a Nagyközség csapadékvíz elvezetésének megoldásával érhető el.
Sikeresen pályáztunk a Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretén belül Európai Uniós támogatásra, amelyet 100 %-os támogatási intenzitás mellett nyertünk el.
A településünk területén a rendelkezésre álló pénzügyi keret alapján a jelenlegi pályázati első ütemben 17.249 m csatorna épült meg illetve került felújításra. A projekt eredményeként biztosítottuk a káros belvíz-és talajvízszintek szabályozhatóságát.
Jó helyre került az uniós támogatás: biztonságos, modern környezet kialakításával csökkentettük a lakosságot fenyegető bel-és csapadékvíz által okozott károkat.Kiemelendő, hogy a beruházás volumene hozzájárult a munkanélküliség csökkentéséhez a beruházási időszakban. Minden eszközzel javítani szeretnénk Ricse lakosságának életkörülményeit, ezért a későbbiek további források megszerzésével tovább folytatjuk a belvízrendezési munkákat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek