2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb támadás a szegények ellen – a családi pótlék is a megszorítás áldozata

Sajtóhírek szerint a kormány a jövőben munkához kötné a gyereknevelés támogatására szolgáló családi pótlékot. A korrupt kormány ezzel azokat a gyerekeket büntetné, akik szüleik munkanélkülisége miatt eleve nehéz anyagi körülmények között nőnek fel, – áll a Niedermüller Péter, a DK
alelnöke által aláírt közleményben.


Az Orbán-kormány tehát továbbra sem a szegénységet, hanem a szegényeket tekinti ellenségének. Véglegesen ellehetetleníti a szegénységből való kitörést, újra a víz alá nyomva napjaink reményvesztett Magyarországának fuldoklóit.

A korrupt kormány gondosan előkészítette a szegények kivéreztetését: folyamatosan építette le a szociális ellátórendszert, közmunkás éhbérre cserélte a minimális segítségnyújtást, most pedig a végső csapást mérheti 4 millió védtelen magyar emberre. A szociális temetés bevezetése, ahol a hozzátartozók temetik majd el halottaikat a szegény-parcellák földjébe, nem más, mint tervszerű fölkészülés e döntés következményeire.

A Demokratikus Koalíció megengedhetetlennek tartja, hogy a korrupciós botrányokból ki sem látszó Orbán-kormány újra azoktól akarjon elvenni, akiknek már semmijük sincs, Lázár János emlékezetes mondását akként módosítva, hogy akinek nincs semmije, annak ne is lehessen. A DK emlékeztet: az önkormányzati választások előtt letagadott megszorítás minden pesszimista várakozást felülmúlva söpör végig az országon, megalapozva a kiszolgáltatottság, a reménytelenség és a nyomor sötét éveit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…