2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

„Látni és Látszani”

A „Látni és Látszani” elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány idén újra elindult, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.
Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos (esős, havas) időjárás lesz a jellemző, jelentősen romlanak a látási viszonyok, ezért a rendőrség kiemelten kezeli a látás és a láthatóság kérdését. Ebben az időszakban minden járművezető saját felelőssége, hogy a megváltozott időjárási-, és útviszonyoknak megfelelően felkészítse gépjárművét, valamint ellenőriztesse látását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampányához csatlakozva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megszervezik az őszi-téli időszakra vonatkozó kampányt. Ennek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok, továbbá kerékpárok vezetői 2014. október 2-tól 2014. december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a programban részt vevő szervizekben járművüket a szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, valamit hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.

A rendőrség 2014. november 6-tól  2014. december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a rendőrök a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését.

A kampányban résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek