2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egymás ellen vagy egymásért?

A férjezett vagy párkapcsolatban élő nők egy része biztosan megtapasztalhatta már (tisztelet a kivételnek), hogy megmozdult bennük valami egy vonzó férfi láttán, akaratuk ellenére is. Erre a(z egyébként normális) reakcióra a szerzők is ráharaptak, s szabályosan ontják magukból az ezen alapuló regényeket. Emma Chase Behálózva című sorozata (mely külföldön eddig három résszel büszkélkedhet) is

Van egy milliomos és vonzó férfi, Drew Evans – a világ a lábai előtt hever, hiszen e kettőnél nem nagyon kell más a hatalomhoz. Amit a nőkkel szemben ki is használ: bárkit megkap, akit csak akar. De amúgy minden szerepben otthon van, és mindenhol maga a megtestesült tökély (család, munka). Azonban ha megkapargatnánk a felszínt, már látszana, hogy még sincs minden rendben.

Ugyanis Drew nagy hirtelenséggel eltűnik a mindig őt kereső, leső szemek kereszttüzéből. Nincs mögötte bűncselekmény, hacsak az önkéntes száműzetés nem számít annak: egy teljes hétre bezárja magát apartmanjába, betegségre hivatkozva, de ez csak „duma”. Adott még egy gyönyörű és éles eszű hölgyemény, Katherine Brooks. Külseje csupán látszat, mert egy mindenkin átgázoló tankot takar gyakorlatilag, annyira ambiciózus – nincs akadály előtte.

Kettejüket a munka, pontosabban Drew apja hozza össze, merthogy Kate-nek állást ajánl befektetési bankjánál. Ezzel ugrik csak a majom a vízbe: megindul kettejük közt a versengés, ami egymás ellenszenvét váltja ki. Ugyanakkor az ösztönöknek nem tudnak parancsolni, s azon kapják magukat, hogy nem bírnak a másiknak ellenállni, ami egyébként a munkájukban hátráltató.

A Behálózva nem annyira szokványos a maga kategóriájában. Egyrészt a megközelítése miatt, ugyanis ezúttal a női helyett a férfi oldal van kidomborítva. Másrészt pedig a megszokott, különböző mértékű erotikusságot a szerző a botrányosságra, meghökkentésre cserélte le, persze a szenvedély most sem hiányozhat. Emellett még humoros is; és újszerű, hogy a főhős az olvasónak célzott kommentárokat fűz a történtekhez, amivel egyúttal a kukkolás érzetét kelti.

A hölgyeknek tovább azért is lehet érdekes a regény, mert némi (közel sem tudományos, hanem fikciós) betekintést ad a férfi agyba, gondolkodásba. Hiszen kit ne lett volna soha kíváncsi a csajozás mibenlétére, rejtélyeire, vagy arra, vajon egy pasi hogyan él meg egy kapcsolatot, ne adj isten, a szerelmet? Már ez önmagában garantálja a szórakozást, viszont az írónő erre a humoros stílussal rátesz még egy lapáttal. A két főszereplő közti versengés pedig nem agyonjáratott ötlet, még ha nem is új. Emma Chase Behálózva sorozata megállja a helyét a kategóriában. Kissé más szemszögből közelíti meg a témát, ami frissítően hat a sok hasonszőrű mű között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…