2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Bölcsődék, óvodák, iskolák, rendelők átadása Miskolcon

NAPRAFORGÓ BÖLCSŐDE INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri bölcsőde infrastrukturális fejlesztése” című projektje keretében Miskolc város három bölcsőde épületének infrastrukturális fejlesztését valósította meg. A projekt részeként újult meg a Napraforgó Bölcsőde, amely a felújításnak köszönhetően komfortosabbá teszi az ide járó kisgyermekek és az itt dolgozók életét.

A Napraforgó Bölcsőde felújítása magában foglalta a homlokzatok külső hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a foglalkoztató egységek és a vizesblokkok korszerűsítését, a levegőztető teraszok és homokozók felújítását, projektarányos akadálymentesítést, valamint alternatív energiaforrások (20 darab napelem) beépítését. A teraszokhoz szélérzékelős mobil textil-árnyékolók is felszerelésre kerültek.
A Napraforgó Bölcsődében 4 gondozási egységben jelenleg 6 működő csoportszobában, összesen 84 férőhelyen folyik a szakszerű nevelési, gondozási munka. Fontos, hogy a bölcsődei férőhelyek minőségét növelni tudtuk a beruházásnak köszönhetően.
A Napraforgó Bölcsődében történt felújítás teljes beruházásának értéke 132 402 005 forint.


DIÓSGYŐRI BÖLCSŐDE INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri bölcsőde infrastrukturális fejlesztése” című projektje keretében Miskolc város három bölcsőde épületének infrastrukturális fejlesztését valósította meg. A projekt részeként újult meg a Diósgyőri Bölcsőde, amely a felújításnak köszönhetően komfortosabbá teszi az ide járó kisgyermekek és az itt dolgozók életét.

A Diósgyőri Bölcsőde felújítása magában foglalta a homlokzatok külső hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a foglalkoztató egységek és a vizesblokkok korszerűsítését, a levegőztető teraszok és homokozók felújítását, projektarányos akadálymentesítését, valamint alternatív energiaforrások (20 darab napelem) beépítését. A teraszokhoz szélérzékelős mobil textil-árnyékolók kerültek felszerelésre. Az épületben kialakításra került egy játszószoba.
A Diósgyőri Bölcsődében 3 gondozási egységben 6 működő csoportszobában, összesen 84 férőhelyen folyik a szakszerű nevelési, gondozási munka. Fontos, hogy a bölcsődei férőhelyek minőségét növelni tudtuk a beruházásnak köszönhetően.
A Diósgyőri Bölcsődében történt felújítás teljes beruházásának értéke 102 798 899 forint.

A GYŐRI KAPUI ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. Az elnyert támogatásból újult meg Miskolcon a Győri kapui orvosi rendelő, amelyhez 4 gyermekorvosi körzet tartozik.

A projekt keretében megvalósult a gyermekorvosi ellátásnak helyet adó, önkormányzati tulajdonban lévő Győri kapu 47. szám alatti rendelő infrastrukturális fejlesztése (pl. gépészeti felújítás, nyílászárók cseréje, hőszigetelés, bútorbeszerzés) akadálymentesítéssel, energiahatékonysági korszerűsítéssel egybekötve.
A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor került: elsősorban várótermi padok és pelenkázó asztalok kerültek beszerzésre.
A fejlesztésnek és felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működtethető, és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli, minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.


A FÁBIÁN UTCAI ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. Az elnyert támogatásból újult meg Miskolcon a Fábián utcai orvosi rendelő, amihez 4 felnőtt és 2 gyermekorvosi körzet tartozik.

A projekt keretében megvalósult a háziorvosi és védőnői ellátásnak helyet adó, önkormányzati tulajdonban lévő Fábián utca 4. szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése (pl. gépészeti felújítás, nyílászárók cseréje, hőszigetelés, bútorbeszerzés) akadálymentesítéssel, energiahatékonysági korszerűsítéssel egybekötve.
A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor került: elsősorban várótermi padok, közérdekű információk elhelyezésére szolgáló parafatáblák és egy defibrillátor került beszerzésre.
A fejlesztésnek és felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működtethető, és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli, minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

Pályázati pénzből megújult Miskolcon a Napraforgó Óvoda Középszer Tagóvodája

Többek között kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és festették az épület homlokzatát, korszerűsítették a fűtést. Az átadó ünnepségen köszöntő beszédet mond Dr. Kriza Ákos, Miskolc Város polgármestere.

A  Fábián utcai rendelőben a felújítási munkálatok 2014. május 7-én kezdődtek el, a műszaki átadás-átvétel szeptember 24-én zárult.
HÁTTÉR

Miskolcon a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálat infrastruktúrája több helyen kívánnivalót hagy, hagyott maga után. Az épületek elavultak, korszerűtlenek, fenntartásuk nem költséghatékony. A korszerűsítés, az orvosok munkafeltételeinek javítása közös érdeke az önkormányzatnak, a lakosságnak és a háziorvosoknak is.
Öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot a miskolci önkormányzat. A támogatással elnyerhető maximális összeg pályázatonként 60 millió forint volt, a fejlesztésekben a Testvérvárosok úti, az Andrássy utcai, a Győri kapui, a Latorca utcai és a Fábián utcai orvosi rendelők voltak érintettek.
Felújították az épületek elektromos hálózatát, kicserélik a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, új bútorokat, sőt a Fábián utcai, a Latorca utcai és az Andrássy utcai rendelőben orvosi eszközöket is beszereztek.  A fejlesztés az energetikai korszerűsítés mellett az épület akadálymentesítését is magában foglalta.

A projektek 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Játszótér épült a Patak utcában

Játszótér épült a Patak téren, a Patak utcai mélygarázs felett. A hajó formájú, több elemből álló játszóeszközt Pfliegler Péter, Miskolc M.J V. alpolgármestere és Szabó Sándor önkormányzati képviselő adja át a gyermekeknek.

A TESTVÉRVÁROSOK ÚTI ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. Az elnyert támogatásból újult meg Miskolcon a Testvérvárosok úti orvosi rendelő, amelyhez 2 felnőtt és 2 gyermekorvosi körzet tartozik.

A projekt keretében megvalósult a háziorvosi és védőnői ellátásnak helyet adó, önkormányzati tulajdonban lévő Testvérvárosok út 14/A szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése (pl. gépészeti felújítás, nyílászárók cseréje, hőszigetelés, bútorbeszerzés) akadálymentesítéssel, energiahatékonysági korszerűsítéssel egybekötve.
A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor került: elsősorban várótermi padok és pelenkázó asztalok kerültek beszerzésre.
A fejlesztésnek és felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működtethető, és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli, minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek