2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ne fenyegesse a Fidesz a miskolciakat!

Aljas dolog azzal fenyegetni a miskolciakat, hogy ellenzéki városként Miskolc nem kap majd kormányzati támogatást. Aki ilyet állít, az törvénysértés elkövetését helyezi kilátásba, az önkormányzat támogatása ugyanis nem a kormány jóindulatán múlik, hanem törvényi előírás, jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje szerdai tájékoztatóján.
Mint mondta, a miskolciakat a Fidesz plakátokon fenyegeti azzal, hogy nem választhatnak ellenzéki polgármestert, mert akkor a kormányzati támogatások elmaradhatnak. Jakab Péter ugyanakkor arra hívta a fel a figyelmet, hogy az önkormányzatok támogatására szánt pénzösszegek törvényben garantáltak, „a támogatások megtagadása, az azokkal kapcsolatos visszaélés pedig bűncselekmény”. Hangsúlyozta azt is, nemcsak jogilag, de erkölcsileg is elfogadhatatlan azzal fenyegetni a miskolciakat, hogy nem kapják vissza a központi költségvetésből az általuk befizetett adóforintokat, amennyiben nem Krizára szavaznak. „Ez rablókra jellemző kommunikáció, amire a miskolciak vasárnap nemet fognak mondani” – fogalmazott.

Jakab Péter kiemelte: az elmúlt ciklusokban Miskolcon mindig azonos volt az ország- és a városvezetés színe, ez pedig nem növekvő támogatást jelentett, hanem növekvő elvándorlást, munkanélküliséget és bűnözést. A pályázatoknál a Fidesz trafikosait valóban támogatta a kormány, miközben a miskolciaknak csak nemzetközi cigányközpontot adott volna, azt ugyanis Kriza Ákos – teljesítve fideszes főnökei megbízását – a lakosság megkérdezése nélkül is ráerőszakolta volna a városra

Miskolcnak 24 év után végre nem a kormányzati akaratot szolgalelkűen kiszolgáló helytartóra van szüksége, hanem polgármesterre, aki ha kell, a kormánnyal való konfrontálódást is vállalva képes kiharcolni Miskolcnak azt, amire valóban szüksége van: biztos megélhetést és rendet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek