2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: 80 milliós támogatás és törvényen kívüliség járt a tejosztásért

Sajtóinformációk szerint az Almássy téren, Fideszes aláírásgyűjtők gyűrűjében lehetett 7 forintért 1 liter tejet venni a VII. kerületieknek. A csak 2012-ben 80 millió forint támogatásban részesült cég egyik alkalmazottja nem is tagadta a „csereüzletet”, hiszen azt nyilatkozta egy blognak, hogy „a kormány támogat minket, ezért ilyen olcsó a tej”.

A műanyagpalackokon, melybe a tejet töltötték, termékazonosító és lejárati dátum helyett csak „Szeretettel, Fidesz” feliratú matricák díszelegtek, de ezzel nem ért véget a cégnek elnézett törvénysértések sora.

A literenkénti 7 forintos ár piaci versenytörvényt sért, mivel a termelői ár alatti eladást tiltja a kereskedelmi törvény, továbbá az is kérdéses, miként árulhatták a tejet a VII. kerületben, mikor a cégnek csak a VI. kerületben van forgalmazási engedélye. Ezek olyan hiányosságok, amelyekből ha csak egyben is hibát követ el egy vállalkozó, a komoly pénzbüntetés mellett további szankciókra is számíthat – persze csak akkor, ha nincsenek ismerősei a Fidesz korrupt kormányában, mely még 80 millió forinttal is meghálálta a törvénytelen tejosztást.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Vattamány Zsolt Fideszes polgármester kampányát segítő, közpénzből támogatott cég felrúghat minden létező törvényt és szabályt, mely az állampolgárok védelmét hivatott szolgálni. A Demokratikus Koalíció elvárja az illetékes szervektől az ügy teljes vizsgálatát.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…