2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Holdam Egyesület közleménye

Szeretnénk hitelesen tájékoztatni a miskolci lakosságot és az érdeklődőket, hogy a Néma Tanúk rendezvénysorozat politikamentes rendezvény. A program a családon belüli erőszak áldozatairól szól. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ma Magyarországon minden ötödik nőt bántalmaz a partnere fizikailag az élete során. Minden pillanatban vannak olyan nőtársaink, akiket bántalmaznak, akik életveszélyben vannak, és szeretnénk, ha az áldozatok környezete, mi magunk, nem mennénk el szó nélkül, ha erőszakot tapasztalunk. Ébredjünk rá arra, hogy tudunk segíteni ezekben a helyzetekben!

Ezúton megkérjük a 2014. évi önkormányzati választásokon induló képviselő jelölteket, hogy tartsák tiszteletben a rendezvény fókuszát, a párkapcsolati erőszak és áldozatai fontos témáját, ne használják választási célokra a Néma Tanúk rendezvénysorozatot.

A Holdam Egyesület független civil szervezet, amely a miskolci és borsod megyei nőkért és családjaikért dolgozik pártpolitikától függetlenül.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

A politikai elhatárolódás kifejezésére a Néma Tanúk nyitórendezvény helyszínét megváltoztatjuk.

A Néma Tanúk nyitó rendezvénye a Holdam udvarban (Weidlich-udvar, Széchenyi u. 19.) kerül megrendezésre, változatlan programmal:

16.30 „Néma Tanúk” megnyitó – A rendezvényt és a kiállítást megnyitja Balogh Beáta, szakpszichológus

16.40 – 17.00 Miért marad? – tények és tévhitek flash-mob

17.10 – 17.30 „Szilánkok: asszonysorsok tükörfényben”

A Kismamaház kiadványában szereplő történetekből felolvasás a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában.

17.30 közös mécses gyújtás

Szigetvári Eszter, elnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek