2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A kormányzati időhúzás most a szociális szféra dolgozóit sújtja

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének honlapja szerint elmarad a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a kormány között létrejött megállapodás-tervezet hétfői aláírása.

A sztrájkbizottság tevékenysége eddig sikeresnek bizonyult, hiszen az ágazatban érezhető forrongás hatására szükséges, de korántsem elégséges kezdő lépésként bevezették a szociális ágazati pótlékot, és megkezdődött az ágazat életpályamodelljének kidolgozása. Az új kormány megalakítása ugyan megakasztotta a folyamatot, de szeptemberben végül  Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter kinevezte az új kormányzati tárgyalót, Nyitrai Imre helyettes szociális államtitkárt. Múlt hétfőn pedig azt rögzítették a felek, hogy október 6-án aláírják a megállapodást, amit most a kormány lemondott.

Különös aspektust ad az elmaradt megállapodásnak, hogy hat nap múlva választ az ország! Abban csak reménykedni lehet, hogy ez a kormányzati lépés nem áll összefüggésben a közelgő önkormányzati választásokkal abban a tekintetben, hogy nem csupán egy elhúzott mézesmadzag, egy újabb beváltatlan ígéret marad azok számára, akik lassan az ellátottjaikkal megegyező jövedelmi viszonyok között is folyamatosan magas színvonalon látják el munkájukat, segítséget nyújtva több ezer bajban lévő egyén és család számára.

A Jobbik a kormányzati időhúzás ellenére minden jogszerű segítséget megad a szociális ágazat dolgozói részére, hogy jogos érdekeiket érvényesíthessék.

Novák Előd és Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek