2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Világklasszisok Miskolcon, a „Jövő bajnokaival”

Világklasszisok Miskolcon, a „Jövő bajnokaival”

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) „Jövő bajnokai” utánpótlás programjának aktuális eseményét az Észak-magyarországi Régió kiemelt felmérője jelenti, melynek október 4-én, szombaton Miskolc ad otthont. A Kemény Dénes Városi Sportuszodában  világklasszis vendégekre is számíthatunk.
A „Jövő bajnokai” program első keretedzése 2013. november 16-án volt. Annak idején országosan nyolc régióban, régiónként minimum 30, 2002-ben és 2003-ban született tehetséget választottak ki, addigi teljesítménye, valamint a szakemberek ajánlása alapján. A Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) sportolói közül Vécsei Réka, Szabó Áron, Veleczki  Szabolcs, Pilz Olivér, Fülöp Botond, Kiss Boróka, Csordás Ingrid, Tátrai Virág és Fábrik Boróka részese a programnak. Az egri Kovács Ottó vezette  Észak-magyarországi Régió „válogatottban” – a miskolciakon kívül – Egerből, Salgótarjánból, Gyöngyösről és Ózdról szerepelnek fiatal, tehetséges úszók.  

A hagyományoknak megfelelően minden hónap első szombatján, esetünkben október 4-én megrendezendő kiemelt felmérő verseny helyszíne ezúttal a Kemény Dénes Városi Sportuszoda, ahol 8.50-kor lesz a megnyitó. A közös bemelegítést követően valamennyi résztvevő a 200 m vegyes és 800 m gyors versenyszámokban ad számot tudásáról.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tájékoztatása szerint ezen a napon Miskolcra érkezik Kiss László szövetségi kapitány, valamint a magyar úszósport két korábbi világklasszisa, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai- és világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok, valamint dr. Hargitay András háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó. Az eseményről élőben közvetít a MÚSZ TV.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…