2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vasárnap ismét Üveghuta Kupa a bringásoknak

Vasárnap ismét Üveghuta Kupa a bringásoknak

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap – új kategóriák bevezetésével – rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A hegyi- illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják.  Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok  MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint a tavalyi 100 kg feletti kategóriát felváltja az E-Bike kategória. A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhat Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek percenkénti indítással folyamatosan startolnak el, hogy megérkezzenek a Bükkszentkereszt határában kijelölt célba.
Fontos információ a versenyzők és az autósok számára, hogy a verseny idején, október 5-én, vasárnap 9.30-15.00 óra között teljes útlezárás lesz Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között !
A rajt előtti bemelegítéshez segíthet a Just Hegyi boróka krém, melyet az Életfa Program sátránál lehet tesztelni, vérkeringést fokozó frissítő vádli-comb masszázs kíséretében. Kiemelkedő melegítő és kapilláris keringést fokozó hatása nagyban segít az izmok megfelelő bemelegítését és vérellátásának biztosítását.
Célba érkezés után érdemes ismét felkeresni az Életfa Sátrat, ahol a Just Fekete-nadálytő, Árnika, Vadgesztenyét tartalmazó készítményekkel lehet elősegíteni az izomlazítást. A kiváló frissítő és hűsítő hatású termékcsalád a Just-Pedi lábvonal is kipróbálható, csakúgy, mint az Életfa Országos Egészségőrző Program lábvonal tesztje. Aki a termék tapasztalati kérdőívet kitölti, sorsoláson vesz részt, melyen értékes Just és Nahrin termékeket  nyerhet. A krémek megvásárolhatóak a helyszínen.
Még lehet n evezni
Az előnevezési határidő ugyan szeptember 24-én lejárt, de október 2-én, csütörtökig – is tudnak előre rajtszámot biztosítani, 2500 (egyéni) és 5000 forint (páros) befizetése ellenében. Jelentkezés a kisgalya@gmail.com e-mail címen, név, rajtidőpont, születési év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város pontos megadásával. Nevezni még a verseny napján, a bükkszentlászlói rajthelyen is lehet majd, kivéve, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-limit. A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!
Ajándékok és frissítő
Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából frissen sült tócsnit és meleg teát kap. A Dreher Sörgyár jóvoltából minden 18 év feletti induló, egy doboz Dreher 24 ízesített alkoholmentes sört is átvehet az üvegpohár mellett..
A díjazásból is részt vállaló Borostyán Étterem ezen túl 20%-os  kedvezményt biztosít azon versenyzőknek, akik azon a napon szeretnének náluk ebédelni!  Az eredményhirdetésen egyedi üvegérmek és a Császári Éva keze munkáját dicsérő, festett kelyhek találnak gazdára. A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja. A tárgyjutalmak biztosításában Bükkszentkereszt önkormányzata, a Patrondiszkont és a TREK Kerékpár volt a rendezők segítségére.,
A részletes versenykiírás, a nevezettek folyamatosan frissülő listája megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon.

További információt kérni Kirilla Lászlótól a 30/9284-233-as telefonszámon lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek