2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán vonja vissza Szijjártó kinevezését

Szíjjártó Péter össze-vissza beszél a vagyonáról, hogy miből telik neki 167 milliós luxusvillára. Egyik nap azt állítja, hogy dunakeszi palotájához saját pénzéből 80 milliót, másnap már csak 68 milliót költött, a többit rokonok adták oda. Az öt fürdőszobás kulipintyó körül zűrzavaros történet csak megerősíti, hogy Szíjjártó Péter alkalmatlan Magyarország külügyeinek irányítására.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy immár nem csak a reménytelen szakmai alkalmatlanság szól Szíjjártó azonnal felmentése mellett, hanem a szavahihetőség végleges elvesztése is, Nem véletlenül kezdeményeztünk vele szemben vagyonnyilatkozati eljárást. Az Orbán-rezsim külgazdasági és külügyminisztere nem tud elszámolni a vagyonával, arra a csodára is képes, hogy több pénzt tesz félre, mint amennyit keres. Ha újabb dolgok derülnek ki róla, akár zsarolhatóvá is válhat. Ha Szijjártó állítólag arra sem emlékszik pontosan, hogy honnan volt pénze házvásárlásra, hogyan képviselhetné hazáját a diplomácia világában, ahol az adott szónak különösen nagy jelentősége van?

A DK felszólítja Orbán Viktort, vonja vissza Szíjjártó Péter kinevezését. Ne rontsa tovább Magyarország nemzetközi pozíciót. Csak van valaki a környezetében, aki nem lop és nem beszél pökhendien a velünk szövetséges államok képviselővel. Még akkor is, ha ez az új fideszes világrend.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek