2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kiállítás a Megyeházán

Harmadik önálló kiállításával lépett a nagyközönség elé Szegedi Éva. A miskolci festőnő művei október 5-ig tekinthetőek meg a B-A-Z megyei Közgyűlés Díszaulájában.

„A legnagyobb öröm az alkotásban a vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmónia és az örömszerzés mások számára.” Galánfi András fafaragó iparművész gondolatait választotta mottójául harmadik önálló kiállításának Szegedi Éva.
A miskolci festőnő képei már nem ismeretlenek a nagyközönség számára, most azonban a legutóbbi időszak alkotásait is megismerhetik az érdeklődők.
„Azt szeretném, ha a műveimen keresztül egy utazásra tudnám csábítani a nézőket, hogy lássák mennyi minden rejtett dolog van a szemük előtt, ami fölött elsiklunk a hétköznapokban. Az alkotás számomra bemutatása annak a sok tapasztalásnak, aminek fontosságát sokszor csak utólag érzékeljük. – mondja Szegedi Éva.
A kiállítás megnyitóján Hollóssy András önkormányzati képviselő-jelölt kiemelte: nagyon fontos feladat a következő időszakban is, hogy Miskolc meg tudja tartani művészeit, és teret adhasson a tehetségek kibontakozásának.
Szegedi Éva festményeit október 5-ig tekinthetik meg a Megyeháza Díszaulájában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…