2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Elmarad a választási műsor

Szalainé Homola Andrea, a 4.sz körzet miskolci önkormányzati képviselőjelöltje, az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz, amelyet a MIKOM Nonprofit Kft.-től kapott a mai napon:

„Tisztelt Önkormányzati Képviselőjelölt Úr/Hölgy!

Ezúton értesítem, hogy a MIKOM Nonprofit Kft. (a továbbiakban: „MIKOM”) választási Etikai Kódexében foglalt – a Miskolc Televízió programjában a 2014-es önkormányzati választás képviselőjelöltjeinek – választási bemutatkozó műsor – az alábbi indokokra tekintettel – elmarad.
A Miskolci Televízió illetékességi területén, az önkormányzati választáson a húsz egyéni választó kerületben több mint 100 jelölt indul. Az Etikai Kódex IV. 2. pontja szerinti, a jelöltek élő magazinműsorban való egymás utáni megszólalása, sértheti az esélyegyenlőség elvét. A bemutatkozások elkészítése, a műsorok kivitelezése, rögzítése jelentős erőforrásokat igényelne a MIKOM részéről. A technikai adottságokat, a humán erőforrás kapacitást, a választásig fennmaradó, rendelkezésre álló időt figyelembe véve a jelöltek ilyen formán történő bemutatása, kivitelezhetetlen.
Tájékoztatom továbbá, hogy a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény, a nem országos lefedettséggel rendelkező kereskedelmi médiaszolgáltatókra semmilyen kötelezettséget nem ró a jelöltek bemutatásával kapcsolatban.  
A politikai műsorok közzététele a MIKOM – a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvényben biztosított – szerkesztői szabadsága körébe tartozik továbbra is.  

Miskolc, 2014. szeptember 15.                                                                      Molnár Péter

                                                                                                                  főszerkesztő”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…