2024. 08. 5. hétfő

Krisztina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 467 HUF

Jobbik:Kriza Ákos búcsúzóul leépíti Miskolc 100 éves kórházát?

A Jobbik szerint a Fidesz eltökélt abban, hogy leépítse Miskolc 100 éves egészségügyi intézményét, a Semmelweis Kórházat. Ennek részeként meg fogják szüntetni a kórház aktív sebészeti osztályait, hogy helyén pszichiátria legyen, legalábbis ilyen információk jutottak el a párt polgármesterjelöltjéhez, Jakab Péterhez.

A politikus az erről tartott sajtótájékoztatón a kórház leépítését Kriza Ákos „búcsúajándékának” nevezte. Emlékeztetett: a jelenlegi városvezető elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Semmelweis Kórház nem jutott hozzá az intézmény fejlesztésére elnyert 5 milliárd forinthoz, helyette 3 milliárd forintból ún. „struktúra átalakítás” valósul meg. Ez Jakab szerint arról szól, hogy a Semmelweisben 2 milliárdból leépítik a mellkas- és általános sebészetet, az urológiát, és a sürgősségi osztályt, a megyei kórházban pedig 1 milliárdból kiépítik a Semmelweis sebészeti osztályainak fogadásához szükséges infrastruktúrát. Miután ez mind a mai napig nem történt meg, ezért szeptember-október hónapban a megyei helyett a leromlott állapotú Vasgyári Kórházba költöztetik át a sebészetet és az urológiát.

A végeredmény Jakab szerint az lesz, hogy a Semmelweis átalakul elfekvő pszichiátriává, a miskolciak betegellátása pedig végül a megyei kórházra hárul Borsod-Abaúj-Zemplén 750 ezer lakosával együtt, ami jelentősen rontja a miskolciak ellátását.

A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik Miskolc 100 éves kórházának a leépítése ellen, mivel az ellentétes a lakosság érdekeivel nyomatékosította Jakab Péter, aki felszólította a fideszes városvezetést, a választásokig hátralévő egy hónapban ne okozzanak több kárt a miskolci egészségügynek, azonnali hatállyal állítsák el a kórházrombolást. Mint mondta, Miskolc nem maradhat saját kórház nélkül, ezért októbertől a jobbikos városvezetés azon fog dolgozni, hogy egy agyonterhelt megyei kórház helyett egy fejlődő városi kórház szolgálhassa a miskolciak gyógyulását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek