2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aktív figyelem a passzív biztonsági eszközökön!

Három napos TISPOL akció volt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is. Nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a TISPOL Műveleti Csoport a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el. A 2014. szeptember 9-11-e közötti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban az M3-M30-as autópályákra, a gyorsforgalmi és főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra, valamint „baleseti gócpontokra” terjedt ki. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése volt.

A rendőrség az akció során elsősorban a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartását ellenőrizte, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére is kellő hangsúlyt fektetett.

A végrehajtásban a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztálya és az Emődi Autópálya Alosztály vettek részt.

A három napos TISPOL akció során a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 145 sofőr és 41 utas esetében, továbbá 6 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszerek elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek