2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Az önkormányzati választások után megszorítások következnek

Ahogy az az előzőekben is történt, az Orbán-kormány most is az önkormányzati választások utánra időzíti a megszorítások bejelentését. A kormány egy salátatörvényben tolja ki a jövő évi költségvetés benyújtásának határidejét – pontosan ahogy azt 2010-ben is tette – hogy az emberek csak a választások után ismerhessék meg országuk valós helyzetét. Már az idei költségvetés is kiigazításra szorult, miközben Románia is megelőzött minket versenyképességben, ahogy az államadósság növekedése és a forint gyengesége is jól példázza a Fidesz szerény gazdaságpolitikai képességeit.

A Demokratikus Koalíció szeretné előre jelezni a hamarosan bekövetkező gazdasági problémákat, ahogy azt Gyurcsány Ferenc is tette az idei költségvetéssel kapcsolatban.

A DK szerint nem várható jelentős gazdasági fellendülés addig, amíg a kormány kiszámíthatatlan környezetet teremt a Magyarország iránt egyre kevésbé érdeklődő befektetőknek.

Molnár Csaba
EP képviselő
Ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…