2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Filmfesztivál a környezettudatosság jegyében

Filmfesztivál a környezettudatosság jegyében

Filmfesztivál a környezettudatosság jegyébenDr. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg a IV. Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivált és Konferenciát Kazincbarcikán a Hotel Lukácsban.

Boros Béla, az ÉHG Zrt. elnök-igazgatója mint házigazda köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Szabó Imre átadta a környezetvédelmi gyermekrajz-és fotópályázat díjait. Harminc alkotást mutattak be a IV. Országos Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztiválon és Konferencián. Amivel az idei rendezvény más, mint az előző években volt, hogy környezetvédelmi fotópályázatot is hirdettek, amelyre nyolcvan kép érkezett be. Főként középiskolások és felnőttek vettek részt rajta. A rajzpályázaton az elmúlt évekhez hasonlóan óvodások, általános- és középiskolások indultak, összesen 253 alkotás érkezett be. A diákkonferenciára három ózdi és egy kazincbarcikai csapat nevezett, a rekultivációs témakörben kutattak a diákok és bemutatták prezentációjukat. A rajzpályázat zsűrielnöke Macskássy Izolda voltA filmfesztiválra televíziók, alkotóközösségek készítették el műveiket, még Szerbiából és Szlovákiából is.

Délelőtt a környezetvédő középiskolások is találkoztak dr. Szabó Imre miniszterrel. aki .Az elsőnapi program a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumi üzemlátogatással fejeződött be. Pénteken délelőtt tíztől a filmfesztivál programjai zajlottak, majd eredményhirdetéssel zárult a két napos program. Az esemény házigazdái között volt a Köztisztasági Egyesülés, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás és az Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt..

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…